El Govern d'Espanya aprova 208.337 euros d'ajudes per a Entitats Locals de Balears pels danys ocasionats per les pluges del passat hivern

25/09/2017

Són les primeres ajudes concedides per a obres efectuades amb caràcter d'urgència / Altres línies d'ajudes segueixen en fase de tramitació


La Delegació del Govern en Illes Balears ha aprovat la primera línia d'ajudes per a les Entitats Locals (EELL) de Balears que van sofrir danys ocasionats per les fortes pluges  del passat hivern. En concret la quantia ascendeix a 208.337 euros concedits per a obres efectuades amb caràcter d'urgència per diversos ajuntaments de les Illes com Sa Pobla, Mancor de la Vall, Felanitx, Fornalutx i Sant Lluís, entre uns altres, a més de diferents projectes de carreteres del Consell Insular de Mallorca. Els ajuntaments i el Consell  rebran els pagaments en els propers dies.

Les ajudes corresponents a unitats familiars o comunitats de propietaris i establiments, s'aprovaran en les properes dates una vegada estigui ultimada tota la documentació presentada.


Ajudes a explotacions agràries

La línia d'ajudes més complicades, les que afecten a explotacions agràries, va finalitzar el termini de lliurament de documentació el passat mes de juliol. La Delegació del Govern té fins a gener de 2018 per resoldre-les. En aquests moments es troba en fase d'esmena o comprovació de la documentació presentada per alguns dels sol·licitants.

Finalment, les ajudes per a projectes d'infraestructura presentats per  diferents EELL, aquesta Delegació està a l'espera del desenvolupament normatiu específic. Bona part dels projectes presentats pels ajuntaments de Balears podran tenir cabuda en aquesta última línia de crèdit, com han estat degudament informades les corporacions locals afectades.