Guàrdia Civil i Policia Local de Llucmajor qualifiquen de “molt positiu” el balanç de seguretat de l'estiu 2017

Salom al costat de Vives, a la junta

26/09/2017

La delegada del Govern ha copresidit aquest matí la Junta Local de Seguretat al costat del batle Bernardí Vives / La Benemérita ha realitzat un desplegament sense precedents traduït en grans operacions contra la delinqüència


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest matí la Junta Local de Seguretat de Llucmajor al costat del batle Bernardí Vives, en una reunió celebrada en l'Ajuntament en la qual també han participat el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos, comandaments de la Benemérita i de la Policia Local. De forma unànime han valorat la “magnífica coordinació” entre tots dos cossos policials fent un balanç “molt positiu” de l'estiu que acaba de finalitzar.

Durant els mesos estivals la Guàrdia Civil ha realitzat un desplegament sense precedents en el municipi, amb unitats especials d'actuació destinades principalment al nucli turístic de S’Arenal. Aquest reforç estival s'ha traduït en grans operacions que han permès, entre altres actuacions, la desarticulació d'una banda de carteristes romanesos o el desmantellament de ‘Los Lobatos’, una banda organitzada dedicada a la comissió de robatoris amb força en empreses que operava en diversos municipis, entre ells Llucmajor.


Ordenança cívica contra la venda ambulant

Finalment, en la reunió s'ha valorat positivament l'aprovació d'una Ordenança cívica municipal que “ens ajudarà a lluitar contra la venda ambulant”, ha assegurat la Policia Local, sobretot la temporada de 2018 quan estigui plenament operativa (es va aprovar a meitat d'aquest estiu). Amb aquesta normativa la Policia Local podrà lluitar millor contra la venda de carrer i també beneficiarà que la Guàrdia Civil pugui perseguir a les màfies responsables dels productes falsificats confiscats.