La Guàrdia Civil intercepta a 24 estrangers entre Formentera i Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

27/09/2017

La Guàrdia Civil va interceptar ahir a la tarda a 6 ciutadans estrangers indocumentats a Formentera i 2 en el port d'Eivissa que han entrat a Espanya de forma il·legal. Prop de mitjanit, un altre destacament de la Benemérita localitzava a 16 estrangers més a la illa de Cabrera fins a on havien arribat a bord d'una embarcació tipus pastera infringint idèntica llei.

Una patrulla de la Guàrdia Civil va interceptar a mitjan tarda d'ahir en el port de la Savina de Formentera a dos homes freturosos de documentació, que presumptament van entrar de forma il·legal en territori nacional. Altres dos homes es personaven posteriorment en la Caserna de Formentera i dos més van ser localitzats hores després en una platja. Tots van assegurar haver arribat fins a la Illa a bord d'una embarcació tipus pastera procedents d'Algèria, que ha estat localitzada aquesta tarda.

Passades les 21 hores d'anit el dispositiu de localització activat en aquests casos va interceptar a altres dos homes immigrants, presumptament irregulars, quan desembarcaven en el port d'Eivissa en el ferri procedent de Formentera. Dels 8 homes interceptats en les Pitiüses, 4 van assegurar ser menors d'edat.

Posteriorment, poc després de les 23 hores la Guàrdia Civil destacada a Cabrera va localitzar a 16 homes més arribats a l'Arxipèlag a bord d'una altra  pastera. El patruller del Servei Marítim els va conduir fins a Palma.

Una vegada posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, els immigrants interceptats majors d'edat seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb les dues pasteres d'avui a Formentera i Cabrera són 18 les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.