La Guàrdia Civil deté a Calvià a nou joves per nombrosos delictes de robatori i pertinença a grup criminal

03/11/2017

Esclarits 50 robatoris en interior d'habitatges i habitacions d'hotel situats en el terme de Calvià


La Guàrdia Civil de Calvià, en el marc de la 'Operación FLEAS', ha detingut a nou persones per ser presumptes autors de nombrosos delictes de robatori i pertinença a grup criminal.

La recerca es va iniciar després de detectar un augment de denúncies per robatoris en habitatges i hotels de la zona de Torrenova i Magaluf en el terme municipal de Calvià.  Guàrdies civils d'aquesta localitat es percataron que els robatoris seguien un patró determinat i es cometien generalment en horari de matinada amb major incidència en cap de setmana.

Els agents de la Guàrdia Civil van dur a terme diverses gestions a les zones de major incidència de delictes, mitjançant les quals es va aconseguir esbrinar que els fets delictius eren comesos per un grup organitzat compost per diversos joves.

El desenvolupament de l'operació es va dur a terme durant el passat mes d'octubre, al principi es va identificar i va detenir a tres dels membres del grup. A continuació es va detenir a quatre components més del grup, entre ells es trobaria el capitost de l'organització, un individu molt agressiu i violent, que mitjançant amenaces i coaccions tenia acoquinat a la resta de la banda, sent a més la persona que major benefici econòmic obtenia dels diferents robatoris comesos.

Per acabar, a la fi d'octubre es va aconseguir la localització i de detenció dels dos últims membres de l'organització, un home i una dona.

El grup desarticulat per la Guàrdia Civil era  molt actiu, com així ho demostren els nombrosos robatoris que se'ls imputa, i perfectament organitzat, on cada membre de l'organització tindria les seves funcions especifiques, així alguns dels components serien els encarregats de la comissió dels robatoris mentre uns altres realitzaven funcions de vigilància.

De moment se'ls acusa de cinquanta robatoris en interior de domicili i habitacions d'hotel en les localitats de Torrenova i Magaluf.