La Policia Nacional desarticula la principal xarxa de subministrament de cocaïna als clans de Son Banya a Palma

09/11/2017

En la 'Operació Tanque' han estat detingudes set persones i s'han intervingut set quilos de cocaïna


Agents de la Policia Nacional han desarticulat la principal xarxa de subministrament de cocaïna als clans que operen en el poblat de Son Banya a Palma de Mallorca. Una operació policial que ha culminat amb la detenció de set persones i set quilos de cocaïna intervinguts.

En aquesta recerca del Grup d'Estupefaents de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Prefectura Superior de Policia a Balears, s'han  desmantellat les vies i xarxes de subministrament de cocaïna al conegut com a clan del Moreno, en el poblat de Son Banya, i germà de la també coneguda narcotraficant 'La Paca'. Tots dos, al costat d'altres clans relacionats familiarment amb aquest des de fa anys, mantenien diversos punts de venda de cocaïna i heroïna en el poblat de Son Banya.

Ja a l'inici de la recerca, els investigadors van detectar diferents contactes entre els responsables del ressenyat clan i un empresari de la construcció amb seu a València i Mallorca, pertanyent al clan de 'Els Valencians', amb àmplies ramificacions i nombrosos integrants radicats des de fa anys en el poblat de Son Banya.
 

Primera fase: dues dones detingudes i 5 quilos de cocaïna

El passat mes de setembre s'iniciava la primera fase de la recerca, amb la detenció de dues dones de 21 i 22 anys d'edat, respectivament, que eren utilitzades per l'organització criminal, per ocultar al seu domicili partides molt importants de cocaïna una vegada introduïdes a la Illa, en que el seu poder els seria intervinguda una partida de cinc quilograms d'aquesta substància que guardaven ocults en un habitatge al centre de Palma.
 

Segona fase: dos quilos de cocaïna camuflats en bidons amb clor i 50.000 €

Transcorregudes escasses setmanes, en la segona fase d'explotació de la recerca, els agents van aconseguir interceptar un enviament procedent de la península, a través d'una empresa de paqueteria, de dos quilograms de cocaïna camuflats a l'interior de bidons amb clor. A més es va localitzar una important quantitat de diners, propera als cinquanta mil euros, també oculta en un d'aquests bidons amb destinació cap a la península amb la finalitat de fer front al pagament de la droga.

En aquesta fase es va detenir a un empresari i a la seva dona, una vegada acreditada la seva implicació en els fets, de 42 anys i 33 anys respectivament, tots dos pertanyents al clan de 'Els Valencians'.
 

La tercera fase: prop d'un centenar d'agents en 9 registres a Son Banya

Al començament de mes s'engegava la tercera fase d'aquesta recerca, a través d'un complex operatiu policial dut a terme mitjançant la participació de prop de cent agents que, a primera hora del matí, irrompien en el poblat de Son Banya amb l'objecte de practicar un total de nou registres ordenats per l'autoritat judicial. Els policies van desmantellar diversos punts de venda de cocaïna i heroïna, a més d'intervenir petites quantitats d'ambdues substàncies en dosis preparades per a la seva venda, bàscules de precisió, dues mil euros i diversos vehicles d'alta gamma.

En aquesta fase s'ha detingut a una mare i la seva filla, de 49 i 26 anys, ambdues pertanyents al clan del Moreno, així com un home de nacionalitat paraguaiana responsable de la venda directa de la droga en petites dosis als consumidors, per compte i encàrrec del citat clan.

De l'anàlisi detallada sobre els diferents enviaments detectats duts a terme a través d'empreses de paqueteria per part de l'empresari detingut, s'ha pogut acreditar que almenys i en el transcurs d'aquest últim any, es van dur a terme més de cent enviaments de similars característiques i contingut, per la qual cosa se sospita que la quantitat de droga, més concretament cocaïna introduïda per l'organització a la nostra illa, podria aconseguir els  125 kgr. que posteriorment eren distribuïts entre diferents clans del poblat xabolista, sent considerat l'empresari detingut, el seu principal subministrador.