La delegada del Govern rep a la ministra de Defensa a la Base Aèria de Son Sant Joan

Cospedal i Salom, al costat dels comandaments militars

22/11/2017

Cospedal ha destacat a Palma "el dret a la seguretat i a la defensa que garanteixen les Forces Armades"


La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha destacat avui que “les Forces Armades defensen un dret que consagra la nostra Constitució que és el dret que tenim tots els espanyols a sentir-nos segurs i al fet que se'ns defensi. I aquest dret que des de fa 40 anys consagra la Constitució Espanyola és el que defensen i protegeixen de manera fonamental els homes i dones de les Forces Armades”. “Ja només per això juntament amb la defensa del nostre ordre Constitucional i de la sobirania nacional mereix reconeixement i és de justícia que ho posem avui en valor”, ha afegit.

María Dolores de Cospedal ha assenyalat a la Base Aèria de Son Sant Joan el “enorme valor” de la funció que realitzen els homes i dones de l'Exèrcit d'Aire en les Illes Balears posant en valor a l'Esquadró del SAR que des de l'any 1954 ha realitzat més d'1.200 operacions reals de cerca, 390 de rescat i 1.050 d'evacuacions de malalts i ferits.

En aquesta mateixa línia, ha ressaltat la labor de vigilància aèria de l'Esquadró de Vigilància Aèria nº7 de Sóller que “és fonamental per defensar la sobirania aèria del cel espanyol” i ha enaltit la labor en la lluita contra els incendis que realitzen les aeronaus del Grup 43.

Així mateix, ha afegit que aquesta encomiable labor que realitzen els integrants de l'Exèrcit de l'Aire no només queda reflectida al nostre territori sinó que “passegen el nom de Balears per tot el món amb molt orgull” com per exemple en la missions en el Mediterrani contra el tràfic il·legal de persones i en l'Índic en la lluita contra la pirateria.


Consell Superior de l'Aire

La ministra de Defensa ha presidit a més el Consell Superior de l'Exèrcit de l'Aire, que és un òrgan col·legiat assessor i consultiu. Les competències del Consell, així com la seva composició, estan regulades en el Reial decret 47/2004, de 19 de gener, i inclouen la tasca d'assessorar a la ministra de Defensa en matèries relatives a l'estructuració del seu Exèrcit i al desenvolupament de la política militar que li correspongui; emetre informe en aquells assumptes que sotmeti a la seva consideració expressa la ministra o el cap de l'Estat Major.