El Govern d'Espanya incorporarà amb caràcter urgent a la Planificació un nou enllaç elèctric entre Mallorca i Menorca

08/01/2018

El Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digitial accelerarà la tramitació administrativa per a la construcció d'un nou enllaç elèctric entre ambdues illes / Aquest nou enllaç s'unirà al que estava ja previst per 2020


El Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital està treballant per incorporar amb caràcter urgent a la Planificació un nou cable elèctric entre Mallorca i Menorca. Aquest nou enllaç elèctric s'unirà al ja planificat, la data del qual de posada en funcionament està prevista per 2020.

La seguretat i qualitat del subministrament elèctric es troben garantides a les illes i a més, amb la decisió del Ministeri d'accelerar la tramitació d'un nou enllaç, es veuran reforçades en el mig termini. A més, d'aquesta manera es reforçarà la connexió de Menorca amb la resta del sistema elèctric.

El Ministeri ha comunicat aquesta decisió al Govern balear i començarà els tràmits necessaris per a la inclusió del segon cable a la planificació al més aviat possible. El Ministeri ha sol·licitat igualment a l'Executiu autonòmic la seva col·laboració en la realització dels procediments administratius que són de la seva competència i que resulten necessaris per a l'enllaç ja planificat.

En aquest sentit, s'ha acordat també la constitució d'un grup de coordinació per realitzar un seguiment detallat de tota la tramitació.