Els reforços policials a Balears per a aquest estiu augmenten un 22,2%

Els reforços policials a Balears per a aquest estiu augmenten un 22,2%

14/06/2019

Els reforços policials que el Ministeri de l'Interior ha destinat a Balears per a aquest estiu, dins el Pla Turisme Segur, augmentaran un 22,2% respecte dels agents desplegats l'any passat. Es tracta del major desplegament de reforços policials per a la temporada turística a les illes des que l'any 2011 es van posar en marxa aquest tipus de dispositius especials.

La delegada del Govern a les Illes Balears, Rosario Sánchez Grau, ha presentat els detalls del pla estival acompanyada del cap superior de la Policia, Gonzalo Espino, i del coronel cap de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera. En total, els reforços que arribaran aquest estiu a les illes dins d'aquest dispositiu sumaran 264 agents (155 de Policia Nacional i 109 de Guàrdia Civil). A més d'aquests efectius en el marc de l'anomenada "Operació Estiu", arribarà a prop d'un altre centenar d'agents destinats a Balears a través d'altres dispositius que posa en marxa el Ministeri de l'Interior durant l'estiu, a destinacions com ports i aeroports, unitats d'intervenció policial o servei marítim.

La delegada del Govern s'ha mostrat satisfeta per l'important augment d'efectius i ha assenyalat que "el Ministeri de l'Interior ha tornat a donar un tracte prioritari a Balears", tenint en compte que aquest pla de reforços "és encara més important a les illes , perquè el pes de l'activitat turística se sosté en bona part precisament en la seguretat que proporciona als seus visitants respecte d’altres destinacions". Balears és l'única Comunitat on el Pla Turisme Segur desenvolupat per la Secretaria d'Estat de Seguretat té una vigència de tres mesos, des de l'1 de juliol fins al 30 de setembre, per atendre l'allargament de la temporada que s'ha produït en els últims anys.

En aquest temps s'han d'aplicar un seguit de mesures preventives que tenen per principal objectiu incrementar la seguretat ciutadana a les zones turístiques, així com en les vies de comunicació, ports, aeroports, hotels i en espectacles i esdeveniments que suposin grans concentracions de gent. A més es pretén atendre de manera més ràpida i eficaç a les víctimes de delictes i transmetre una sensació de més seguretat entre els turistes.

 

Servei d'Atenció al Turista Estranger i patrulles mixtes

Aquest estiu la Guàrdia Civil tornarà a formar patrulles mixtes amb agents alemanys, italians i francesos, orientades a atendre els turistes estrangers d'aquestes nacionalitats en els nuclis turístics on més es concentren. Aquestes patrulles mixtes internacionals també formen part del Pla Turisme Segur i a més permeten aprofundir en la cooperació policial internacional en el context de la seguretat ciutadana, que és el que major incidència directa té sobre el turista o resident nacional o estranger.

A més dels reforços propis i de les patrulles mixtes, el pla compta també amb les oficines SATE (Servei d'Atenció al Turista Estranger) repartides per les illes. El coronel cap de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera, ha explicat que aquest any la principal novetat és, que tal com es va acordar a la darrera Junta Local de Seguretat de Calvià, el SATE d'aquest municipi es traslladarà al centre neuràlgic de Magaluf, en un local cedit per l'Ajuntament en l'inici del carrer Punta Ballena. D'aquesta manera hi haurà una presència permanent de la Guàrdia Civil, que tindrà una acció dissuasòria.

El coronel en cap també ha explicat el pla especial d'actuacions i inspeccions a Magaluf que s'està desenvolupant juntament amb altres cossos i administracions, de la mateixa manera que també es realitzen actuacions especials en altres destinacions amb problemes pel turisme vinculat a l'excés d'alcohol, com el West End a Sant Antoni de Portmany, o per part de la Policia Nacional a la Platja de Palma, com ha explicat el cap superior Gonzalo Espino.