Arriben altres 6 embarcacions amb migrants a les Balears, que se sumen a les 2 arribades ahir

Arriben altres 6 embarcacions amb migrants a les Balears, que se sumen a les 2 arribades ahir

01/10/2019

  • Avui dematí s'han detectat 6 embarcacions: 1 a Mallorca, 2 a Eivissa i 3 a Formentera. Ahir van arribar 2 embarcacions: 1 a Mallorca i 1 a Formentera.
  • Els migrants interceptats seran traslladats a CIEs de la península, una vegada que s'han alliberat places.

Palma, 1 d'octubre de 2019.  Avui dematí, han arribat 6 embarcacions més amb migrants a les costes de Balears. La Guàrdia Civil ha engegat un dispositiu de cerca dels ocupants. Aquestes són les últimes xifres:

  • 1 a Mallorca: Al voltant de les 7.30 d'avui s'ha localitzat una embarcació en el Va calar donis Burgit (Santanyí). S'ha interceptat a 7 suposats ocupants.
  • 2 a Eivissa: en el litoral de sa Caleta (Sant Josep de sa Talaia) s'ha localitzat 1 embarcació sense que de moment s'hagin detingut als ocupants. D'altra banda, en el litoral de Cala Olivera (Santa Eulària des Riu) Salvament Marítim ha albirat una embarcació i a dos dels seus ocupants, que han estat detinguts.
  • 3 a Formentera: un veí d'es Caló ha albirat una embarcació i ha donat avís a la Guàrdia Civil. S'han detingut a 14 persones. D'altra banda, s'ha localitzat una altra embarcació en el litoral des Migjorn i s'han detingut a 14 persones. A més, s'ha localitzat una tercera embarcació a la deriva, sense que hi hagi detinguts, de moment.

Aquestes 6 embarcacions s'uneixen a les dues que van arribar a les costes de les Illes ahir al matí:

  • 1 a Mallorca: El Servei Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) va detectar una embarcació amb migrants en el litoral del Cap Blanc (Llucmajor). A les 8.30, l'embarcació va ser interceptada pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb cinc ocupants a bord. Aquestes 5 persones van ser detingudes. Són 4 homes i 1 dona. Es tracta de la primera dona arribada en aquest tipus d'embarcació a les costes de Mallorca en el present any i la segona arribada a les Balears. Us recordo que ja es va detenir a una dona en una de les embarcacions arribades a Formentera el dia 18 d'aquest mateix mes. D'altra banda, 1 dels 4 homes detinguts és menor d'edat. Ja ha estat posat a la disposició del Consell de Mallorca per al seu ingrés en un centre de menors. Els detinguts han estat posats a disposició judicial avui dematí.
  • 1 a Formentera: un turista va albirar una embarcació a la zona des Migjorn de Formentera i va donar l'avís. S'han detingut 11 persones.

Fins al dia d'avui, havien arribat a les costes de Balears 304 persones, entre els quals hi ha 19 menors confirmats. Falta per sumar a aquesta xifra els migrants arribats en les embarcacions d'avui, una xifra que va sofrint canvis segons passen les hores.

En els pròxims dies, els migrants seran traslladats a Centres d'Internament d'Estrangers de la península en un avió noliejat per a l'ocasió. Aquesta setmana s'han alliberat places en els CIEs després de sortir cap a Algèria un vaixell noliejat per repatriar a més de 200 persones.

El fenomen de l'arribada irregular de migrants en embarcacions no és exclusiu de les illes. Al llarg d'aquest any han arribat nombroses persones en tot el territori nacional. És per això que la Secretària d'Estat de Seguretat i la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional estan treballant conjuntament. A més, s'està en contacte amb la Consergeria d'Interior de l'Ambaixada espanyola a Algèria per tractar aquest assumpte.