L'ús del mòbil segueix sent la distracció més freqüent mentre es condueix

14/10/2019

  • 129 persones han estat denunciades per utilitzar el mòbil al volant

14 d'octubre de 2019. La Direcció general de trànsit ha dut a terme la campanya de control de distraccions al volant en tot el territori nacional la setmana del 16 al 22 de setembre. L'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil ha controlat les carreteres interurbanes i les Policies Locals, les vies urbanes. En Balears, han participat en la campanya les Policies Locals de 18 ajuntaments: Alaior, Alcúdia, Artà, Calvià, Campos, Es Castell, Formentera, Lloseta, Llucmajor, Montuïri, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Santanyí, Ses Salines, Sóller i Valldemossa.

Resultats en Balears

L'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil ha realitzat 177 controls en les carreteres de les Illes, en els quals s'han parat 7251 vehicles i s'han denunciat 227 conductors: 96 per utilitzar el mòbil, 21 per usar auriculars, 2 per estar cercant objectes mentre conduïen, 2 per llegir al volant i 13 per altres distraccions. També s'han imposat sancions per altres motius diferents de les distraccions: s'han denunciat 56 conductors per donar positiu en el control d'alcoholèmia, 9 per haver consumit drogues i 28 per no fer ús del cinturó de seguretat.

En vies urbanes, les Policies Locals han denunciat a 34 conductors per distraccions, 33 de les quals van anar per utilitzar el telèfon mòbil al volant.

Com veiem, la manipulació del telèfon mòbil mentre es condueix segueix sent la infracció més comesa pels conductors, dins de les accions que impliquen una distracció en la conducció. L'ús del mòbil al volant pot matar en segons. Si en un avió desconnectem el mòbil, per què no ho fem quan hem de conduir? Ens juguem perdre la vida o sofrir lesions molt greus amb conseqüències per sempre. Cap trucada o missatge és més important que la nostra vida o la dels altres.