La Subcomissió d’infrastructures i equipaments comença a debatre el Pla Catalunya d’Infrastructures

08/01/2008

Després de l’acte de constitució, presidit avui per la ministra Elena Salgado i el conseller Joan Saura


  • Està adscrita a la Comissió Bilateral i definirà els projectes d’infrastructures i equipaments prioritaris per Catalunya i que haurà de finançar l’Estat en els pròxims set anys

La ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, i el conseller d’Interior, Relaciones Institucionals i Participació, Joan Saura, han presidit la reunió constitutiva de la Subcomissió d’Infrastructures i Equipaments. Es tracta de l’òrgan que haurà d’elaborar el Pla Catalunya d’Infrastructures, que concretarà la proposta dels projectes que l’Estat finançarà durant un període de set anys, d’acord amb la disposició addicional tercera de l’Estatut de Catalunya. El Pla serà revisable a la meitat del període.

La subcomissió haurà de realitzar el seguiment de l’execució de les inversions en infrastructures a Catalunya, en coordinació amb la Comissió d’Inversions en Infrastructures prevista a la disposició addicional tercera de l’Estatut i constituïda el 27 d’abril de 2007.

La subcomissió, presidida per la ministra Salgado i el conseller Saura, comptarà amb un grup de treball que estarà format per sis representants de l’Administració General de l’Estat i sis de la Generalitat de Catalunya.

La Comissió Bilateral serà informada periòdicament del desenvolupament dels treballs de la Subcomissió i del grup de treball, i adoptarà les decisions i acords que procedeixin en cada cas.