Chacón firma un acord en materia de lloguer amb l’Ajuntament de Lleida i presideix la firma per la construcció de 150 vivendas universitàries

29/01/2008

  • En opinió de la titular de Vivenda aquestes firmes són “un magnífic exemple del camí a recórrer per aconseguir que la vivenda sigui un dret real”
  • L’acord en matèria de lloguer permetrà donar a conèixer els serveis i garanties que ofereix la Societat Pública de Lloguer als propietaris i inquilins lleidatans 
  • A més, com resultat del acord firmat al novembre entre la Universitat de Lleida, la Generalitat i el Ministeri de Vivenda, l’Ajuntament lleidatà ha signat la cessió a la Universitat dels terrenys necessaris per la construcció de 150 vivendes universitàries en el campus. El departament de  Chacón finançarà més del 50% de la inversió

La ministra de Vivienda, Carme Chacón i l’alcalde de Lleida, Ángel Ros Domingo, han firmat aquest matí a l’Ajuntament de la localitat un conveni de col·laboració per dinamitzar el mercat de lloguer i donar conèixer els serveis i garanties que ofereix la Sociedad Pública de Lloguer als propietaris i inquilins lleidatans.

En segon lloc i com a resultat de l’acord aprovat el passat novembre entre la Universitat de Lleida, la Generalitat i el Ministeri de Vivenda per la construcció de 150 vivendes universitàries al campus de la Universitat, l’alcalde i el rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas i Salas, han signat un altre acord pel que l’Ajuntament lleidatà cedeix a la Universitat els terrenys necessaris per la construcció de 150 vivendes universitàries. Aquest acord s’emmarca en el programa de Vivenda Universitària impulsat conjuntament pel Ministeri de Vivenda i el d’Educació i Ciència, en col·laboració amb la resta d’Administracions i les universitats de tot l’Estat.  

Aquest programa pretén fomentar l’emancipació i autonomia dels joves, millorar les condicions d’igualtat d’oportunitats afavorint la mobilitat i l’elecció d’estudis i universitats, i implicar a les Universitats pel que puguin oferir serveis integrals a la comunitat universitària. Gràcies a ell es promouran 10.000 vivendes universitàries, con serveis comuns i uns preus assequibles d’entre 75 i 200 euros, en les que el Ministeri finançarà més del 50% del cost total de la inversió.

La col·laboració entre administracions, una recepta efectiva

Durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació, la titular de Vivenda ha senyalat que les dues signatures d’avui són una mostra més de que la col•laboració entre les diferents administracions és una recepta efectiva a la hora d’aconseguir el nostre objectiu. Així, va qualificar els acords firmats com dos “magnífics exemples del camí que hem de recórrer per anar avançant en la direcció adequada per aconseguir que la vivenda sigui un dret real i deixi de ser un problema per la majoria dels ciutadans, i especialment pels nostres joves”.

Inversió a Catalunya

La ministra de Vivienda, ha volgut finalitzar la seva intervenció fent menció a la inversió que el seu departament està realitzant a Catalunya des de l’inici de la legislatura. Així, ha senyalat que fins a la data el Ministeri ja ha facilitat l’accés a una vivenda a 65.000 famílies catalanes, gràcies a una inversió de 860 milions d’euros pel conjunt del període 2005-2008, el que suposa més del doble de los 390 milions d’euros que destinava per Catalunya el Pla anterior. “A tot això –ha senyalat Chacón- hem d’afegir que, segons les nostres previsions, més de 63.000 joves catalans se beneficiaran de la nova Renda Bàsica d’Emancipació que hem posat en marxa perquè els nostres joves puguin endegar la seva pròpia vida amb més facilitats”. En el cas de la província de Lleida, segons ha senyalat la titular de Vivenda, s’estima que seran prop de 4.000 els joves que rebran aquesta ajuda de 210 euros al mes.

La Renda Bàsica d’Emancipació inclou una ajuda directa de 210 euros mensuals, a percebre durant un màxim de 4 anys, un préstec de fins a 600 euros per la fiança, i 120 euros per costejar un aval. La mesura, aprovada para facilitar l’emancipació de els joves, va dirigida als joves d’entre 22 i 30 anys que tinguin una font regular d’ingressos que no superi els 22.000 euros bruts anuals, i que siguin titulares del contracte d’arrendament de la seva vivenda habitual.