El secretari d'Estat de Medi rural i Aigua apel·la a la importància de mantenir les polítiques actives per a la gestió de sòls i aigua en les èpoques de crisis

06/10/2008

Al IV Congrés Internacional de la Naturale, a Barcelona


  • El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha inaugurat el fòrum del IV Congrés Mundial de la Natura

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha apel·lat avui a Barcelona a la importància de mantenir les polítiques actives per a la gestió de sòls i aigua més encara en temps de crisis, durant la inauguració del fòrum del IV Congrés Mundial de la Natura que s'està desenvolupant des d'ahir a Barcelona.

Durant un encontre amb els mitjans de comunicació, el secretari d'Estat ha posat èmfasi en la necessitat de donar prioritat al Pla de Qualitat d'Aigües, així com la lluita contra la desertificació i ha avançat l'esforç realitzat pel ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) en la contenció de la despesa corrent a favor de les inversions.

Com a prova d'aquesta afirmació, Josep Puxeu ha avançat que la Secretaria d'Estat de Medi Rural i Aigua comptarà amb un pressupost per al 2009 de 13.500 milions d'euros i que el capítol de les inversions reals creixerà entorn del 4%.

El secretari d'Estat ha reiterat el compromís del MARM amb la conservació de la biodiversitat, el desenvolupament rural i la defensa de les espècies en vies d'extinció durant la seva intervenció en la inauguració del fòrum. Són les prioritats del planeta juntament amb els ecosistemes i la gent, ha dit el responsable ministerial.

El IV Congrés Mundial de la Natura, organitzat per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natural (UICN) reuneix a més de 7.000 participants entre membres de governs, ONG, organismes internacionals, sindicals i científics de tot el món per treballar en l'elaboració d'un programa d'actuacions que facin front al repte de crear un món divers i sostenible.