El Ministeri de Cultura concedeix els premis María Moliner d’animació a la lectura 2008

24/10/2008

El Ministeri de Cultura ha concedit els premis Maria Moliner 2008 d’animación a la lectura, que enguany compleix la seva XI Edició, a les localidats d’Ortigueira, La Oliva i Igualada, com a reconeixement als projectes d’animació a la lectura que han dut a terme les biblioteques d’aquests tres municipis amb una població inferior a 50.000 habitants. Això coincideix amb la celebració avui del Dia de la Biblioteca, i el lliurament es farà al municipio d’Ortigueira (A Coruña).

Els projectes guanyadors, promoguts en col•laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Provincies (FEMP) i la Fundació Coca-Cola Juan Manuel Sainz de Vicuña, han estat Na biblioteca, presentat per la localitat gallega d’Ortigueira, en la modalitat d’Animació a la lectura; Los otros, concebut per la localitat catalana d’Igualada en la modalitat de Tasca Bibliotecària, i finalment, Tendiendo puentes presentat pel municipi canari de La Oliva en la categoria d’Integración social.

Mèrits de cada projecte

Del projecte d’Animació a la lectura Na Biblioteca (Ortigueira), s’ha destacat la varietat i continuïtat de les activitats de promoció de la lectura destinada a la població escolar de la localitat. El millor projecte de Tasca bibliotecària (Igualada), ha destacat per la implicació de múltiples entitats locals en el projecte extensió bibliotecària. Finalment, el millor projecte d’Integración Social (La Oliva), s’ha valorat el treball realitzat amb la població immigrant de la localitat que arriba al 43% de la mateixa, així com els resultats derivats del mateix.

Mencions especials

Donada la qualitat dels projectes presentats, cal destacar-se amb una menció especial els projectes presentats pels municipis d’Oleiros, Cambre i Sada (A Coruña), el Puerto de la Cruz (Santa Cruz de Tenerife), Corrales de Buelna (Cantàbria), Mislata i Xàtava (València), Alovera (Guadalajara), O Porriño (Pontevedra), Castuera (Badajoz), Mejorada del Campo (Madrid) i Ermua (Biscaia).

Dels  557 projectes presentats se n’han seleccionat 350 ganadors que rebran un lot bibliogràfic de 200 llibres i, d’entre ells, els tres premiats que rebràn, a més, un premi en metàl•lic de 12.000 euros cadascun.