El Govern destina 39,3 milions addicionals a Catalunya per finançar serveis i prestacions de la Llei de Dependència

19/12/2008

Signatura del conveni de col•laboració del nivell acordat entre el MEPSYD i Cataluña


  • Aquesta partida, acordada al Consell territorial del passat juliol, se suma al finançament general que rep aquesta comunitat al 2008 en funció de nombre de beneficiaris de la norma.

La ministra d'Educació, Política Social i Esport, Mercedes Cabrera, i la consellera d'Acció Social i Ciutadania de Catalunya, Carme Capdevila, han signat el conveni de col·laboració pel qual aquesta comunitat rep finançament addicional per a serveis i prestacions derivats de la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a Persones en Situació de Dependència (Llei de Dependència).

En virtut d'aquest acord, el Govern d'Espanya destina a Catalunya un total de 39.332.134 euros per col·laborar en el finançament de serveis i prestacions derivats de la norma. Aquesta quantia, acordada en el Consell Territorial de Dependència del passat 23 de juliol, suposa un 21,4% més que no va representar aquest finançament estatal en el conveni subscrit en 2007.

A través d'aquest acord, Catalunya finançarà serveis inclosos a la llei com ajuda a domicili, centres de dia o de nit o places residencials:

Ajut a domicili - 2.997.863,40
Places a centres de dia i nit i en serveis residencials - 33.434.270,60
Ajuts econòmics per facilitar l’autonomia, valoració i recolzament a la gestió -  2.900.000,00
TOTAL - 39.332.134

A més d’aquesta partida addicional, Catalunya rep el finançament general establert a la llei que li transfereix el Ministeri d’Educació en funció del número de beneficiaris de la norma en aquesta comunitat.