El Govern destina 17.5 milions d'euros a Catalunya per a programes socials

23/07/2008

Educació, Política Social i Esport


  • El total de les ajudas distribuïdes avui entre les comunitats autònomes puja a 125 milions d’euros

El Consell de Ministres ha aprovat avui un acord pel qual es distribueixen entre les CC.AA. més de 125 milions d’euros per finançar diferents programes socials durant 2008. Les partides principals són per al desenvolupament de prestacions bàsiques de serveis socials gestionat pels Ajuntaments (95 milions d’euros) i pel suport a les famílies més necessitades, amb més de 13 milions.

Els 95 millons d’euros destinats al desenvolupament de prestacions bàsiques de serveis socials gestionades per corporacions locals tenen per objectiu crear i mantenir una xarxa de serveis socials d’atenció primària.

També s’han aprovat 17.622.840 euros per alguns dels programes de recolzament a les famílies i la infància. Entre ells destaca el Programa de Recolzament a Famílies en Situacions Especials, per un import de 13.702.030. Aquest inclou, entre altres, programes per l’educació familiar, l’atenció de famílies desfavorides i en situació de risc i de famílies monoparentals, programes d’Orientació i/o Mediació Familiar i Punts de Trobada Familiar i programes de Recolzament a Famílies en el si de les quals es produeix violència familiar.

Per últim, entre els crèdits aprovats es troben, igualment, les partides estatals del Pla de Desenvolupament Gitano (3.065.160 €), del Pla d’Acció de Persones amb Discapacitat (5.945.710) o del Pla Estatal del Voluntariat (3.371.670 euros).

Detall de la distribució por Comunitats Autònomes a la nota de premsa adjunta.