La Directora de la Fundación Biodiversidad participa a la inauguració del nou edifici del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

05/09/2008

En Solsona, Lleida


  • En els darrers anys, s'han desenvolupat projectes conjunts amb un pressupost de més de 860.000 euros.

La directora de la Fundación Biodiversidad, fundació pública del Govern d'Espanya, depenent del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, Ana Leiva, ha assistir avui com a convidada a la inauguració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) a Solsona, Lleida.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha treballat, des de la seva fundació fa 12 anys, en la modernització i millora de la competitivitat del sector forestal a través de la investigació, la formació i la transferència de tecnologia. El nou edifici suposa, en aquest recorregut, un pas important en la consolidació d'un pla innovador.

La Fundación Biodiversidad i el CTFC desenvolupen projectes conjunts des de fa varis anys. Els cinc projectes posats en marxa des del 2005 han significat una inversió total de 869.766 euros, dels que la Fundación Biodiversidad aporta 592.600 euros.

Entre les activitats que s'hi promouen, es pot assenyalar el treball per a l'elaboració i difusió d'un model de gestió del risc d'incendis que permeti millorar l'eficiència dels recursos destinats a la lluita contra els incendis forestals i promoure el desenvolupament rural sostenible.

La Fundación Biodiversidad ha recolzat, també, accions de formació agroforestal entre autònoms i Pymes del sector; la publicació d'un manual que proporciona eines de planificació per a la conservació dels recursos naturals als gestors d'espais forestals de muntanya; així com activitats d'assessorament i promoció per a la incorporació d'aspectes mediambientals a la tasca d'empreses i autònoms d'Aragó, Balears, Catalunya, Madrid, Navarra i País Basc.

Entre les actuacions que es desenvolupen conjuntament, destaquem també ele projecte per al desenvolupament de capacitats científico-tècniques per a la conservació dels recursos forestals a extenses àrees rurals de Síria i El Lïban, a través de la roducció, innovació i comercialització de nous productes i serveis sostenibles.