La Delegació del Govern a Catalunya gestiona la tramitació de mesures legals extraordinàries pels afectats del temporal de vent al Baix Llobregat

03/02/2009

  • El lloc web de la Delegació, www.catalunya.map.es, ofereix informació sobre ajudes i tràmits que ja es poden sol·licitar

La Delegació del Govern a Catalunya ha sol·licitat a la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, del Ministeri de l´Interior,  que prengui en consideració l’aprovació d’un Reial Decret Llei, que contempli mesures extraordinàries pels afectats pels danys provocats pel temporal de vent, que es va viure els passats dies 23 i 24 de febrer a diverses poblacions catalanes del Baix Llobregat. La Delegació del Govern considera que els danys soferts, provocats pel temporal, són severs i excepcionals i, per això i tenint en compte els criteris acordats en situacions anàlogues anteriors, es proposa l’aprovació d’aquest Reial Decret Llei.

Les mesures que comportaria l’aprovació d’aquest Reial Decret estarien destinades a la reparació d’infraestructures de les Coorporacions Locals, així com a moratòries en els crèdits oficials en vigor i, l’estudi de possibles ajornaments en el pagament de contribucions i de la quota empresarial de la Seguretat Social. Cada sol·licitud d’ajuda seria considerada individualment per part dels serveis corresponents dels Ministeris d’Economia i Hisenda i de Treball i Immigració; sense que això impliques perjudici de qualsevol altra mesura d’ajuda que es pogués acordar.

A banda d’aquesta petició, la Delegació del Govern a Catalunya també està treballant amb el Consorci de Compensació d’Assegurances per tot allò que fa referència a la situació de particulars i negocis i, la seva relació amb les pròpies companyies asseguradores. 

D’altra banda, des del primer dia l’àrea de protecció civil de la Delegació ha estat col·laborant amb el marc competencial en l’operatiu de protecció civil de la Generalitat de Catalunya i, ha atès consultes d’ajuntaments i consells comarcals. Us recordem, també, que des del lloc web de la Delegació del Govern a Catalunya, www.catalunya.map.es, es facilita informació sobre els tràmits a realitzar per demanar les subvencions que l’Estat ja contempla per situacions catastròfiques.