La Subdelegada del Govern a Tarragona presenta les inversions en millora medi ambiental a la costa tarragonina

subdelegada comparece ante los medios

10/02/2009

La Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha presentat avui, dia 10 de febrer, les actuacions que el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, realitza en aquests moments per millorar la costa tarragonina així com al inversió prevista per als propers anys. Les actuacions es planifiquen mitjançant el Servei de Costes de la Província de Tarragona de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, organisme provincial dirigit per Jordi Galofré, que també ha estat present a la compareixença davant del mitjans de comunicació.

La Subdelegada del Govern ha destacat que les intervencions de l’Administració de l’Estat sempre tenen com a principals objectius la protecció de la costa, la garantia de l’ús públic de la mateixa per a la ciutadania així com l’afavoriment dels valors medi ambientals.

Les actuacions per a la protecció de la costa consisteixen bàsicament en polítiques adaptades a la zona costanera que es poden aconseguir mitjançant actuacions de protecció activa i/o passiva depenent en cada cas de la configuració de la costa i de la disponibilitat de terrenys. Pel que fa a la garantia de l’ús públic de la zona costanera, s’ha encetat un programa de camins de ronda y senders per a vianants al llarg de tot el litoral inclòs el riu Ebre. En aquests moments s’estan executant els passeigs fluvials a Deltebre i Sant Jaume d’Enveja i estan pendents de començar els de Tortosa i Amposta. Per tal d’afavorir els valors medi ambientals s’ha planificat un seguit d’actuacions de recuperació medi ambiental a la zona costanera al llarg de tota la costa de Tarragona. En aquest punt cal fer especialment esment a la zona del delta de l’Ebre.

Totes les actuacions que realitza la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar estan incloses en el PIPDE i cal destacar, entre elles, l’Adequació Mediambiental a la Badia del Fangar, al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita i Amposta, i el desenvolupament d’un pla d’actuacions a la costa del Delta de l’Ebre en concret la Millora Mediambiental a la platja de Pals, Bassa de l’Arena i Nen Perdut, al terme municipal de Deltebre.

Aquests projectes han significat una inversió per part del Ministeri de 14,1 M€ durant 2008, als que cal afegir 15,3 M€ per aquest 2009, 18,6 M€ per al 2010 i 20,9 per al 2011.

> Fotos