Rescatats dos tripulants d’una motora embarrancada a les proximitats de Torredembarra

16/02/2009

  • Els dos tripulants van ser rescatats il·lesos
  • L’embarcació va ser reflotada i remolcada a port                

Salvament Marítim a Tarragona, depenent del Ministeri de Foment, va coordinar el passat dia 12 de febrer les operacions de rescat de dues persones d’una motora que va embarrancar a les proximitats de Torredembarra.

El Centre de Coordinació de Salvament Marítim a Tarragona va rebre la tarda del dia  12 un avís per ràdio de la motora “Rudi III”, informant que es trobava a la deriva a uns 25 metres d’unes roques a les proximitats del Far de Torredembarra.

Donades les condicions meteorològiques, Sud-oest força 3, i preveient la possibilitat de que l’embarcació acabés embarrancant a les roques properes, des del Centre de Coordinació de Salvament Marítim es va activar un dispositiu composat per l’embarcació d’intervenció ràpida "Salvamar Diphda", amb base a Tarragona, i l’embarcació semi-rígida de Creu Roja “LS Venus” amb base a Tarragona i l’helicòpter de Salvament “Helimer 205” amb base a Reus, no sent finalment necessària la intervenció d’aquest últim. També es va mobilitzar una embarcació pneumàtica del Club Nàutic de Torredembarra i l’embarcació semi-rigida del Servei Marítim de la Guardia Civil.

Un cop a la zona dels mitjans desplaçats, es va considerar més segura l’evacuació dels tripulants mitjançant l’embarcació semi-rígida de Creu Roja “LS Venus” per tenir menor calat, i ser més apropiada per a aproximar-se a les roques i a la motora.

Després de rescatar als dos tripulants il·lesos, es va procedir a reflotar l’embarcació que va ser remolcada al port de Torredembarra, on va poder treure’s l’aigua per evitar el seu enfonsament.