Foment adjudica la instal·lació d'un sistema per a la previsió de formació de gel al tram Montmaneu-La Panedella de la A-2, a Barcelona

19/02/2009

Con esta actuación aumentará la seguridad vial


  • El pressupost d'adjudicació puja a 349.465,39 €
  • També s'instal·larà una estació meteorològica

El Ministeri de Foment ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per Electrónic Tráfic, S.A. i API Mobilitat, S.A., les obres per a la instal·lació d'un sistema d'aspersió per fundents en el tram Montmaneu-La Panadella de la A-2, a la província de Barcelona. El pressupost d'adjudicació puja a 349.465,39 euros.

Les obres contemplades tenen per objecte la instal·lació d'un sistema d'aspersió de fundents en el Viaducte del Torrent del Martí, situat entre els punts quilomètrics (p.p.k.k.) 534,700 i 534,900 de l'Autovia del nord-oest A-2, a la província de Barcelona, amb la finalitat d 'evitar la formació de gel sobre la calçada.

Característiques Tècniques:

Es disposarà un sistema per a la previsió de formació de gel que inclou una estació meteorològica que s'instal·larà a l'entrada del viaducte del marge esquerre i que comunica amb els sensors meteorològics del centre de la calçada esquerra, mitjançant una frega segellada per al cablejat.

El subsistema d'aspersió automàtica d'agent anticongelant líquid consta dels següents elements:

> Unitat de bombament i emmagatzematge de fundent i aigua i posada de pressió del sistema hidràulic, situada al costat de l'estació meteorològica en una caseta de protecció.

> Cap d'aspersió externa amb 56 aspersors col·locats, a ras del ferm, cada 15m a portell en totes dues marges que cobreixen una superfície màxima de 80m2 amb una altura màxima de reg de 20cm. S'alimenten amb una canonada hidràulica protegida amb poliamida. Permet diferents cicles d'aspersió segons el tipus d'alarma, per a dosificació òptima de fundents.

> Sistema de conducció de l'anticongelant líquid amb circuit d'anada i de retorn al dipòsit mitjançant canonades de protecció adossades als pretils amb flejes de subjecció i dotades de les seves corresponents vàlvules.

> Safata d'instal·lacions i Unitat de Control del sistema automàtic dotada d'unitat de microprocessador, software, elements de comunicació, font d'alimentació i armari elèctric per a alimentació de la unitat, bomba i elements accessoris.

> Equips informàtics, accessoris, connexions, alimentació i software de control i gestió del sistema que serà utilitzat pels dos subsistemes.

Per finalitzar l'actuació, es contempla la connexió al subministrament elèctric i al Centre de Control del Túnel del Violí, situat a 1,2Km.