L'AVE Madrid-Barcelona triplica el nombre de viatgers en el seu primer any

20/02/2009

  • Un total de 2,3 milions de persones van utilitzar l'AVE Madrid-Barcelona, enfront dels 762.981 de l'any anterior.
  • Els usuaris de tot el corredor Madrid-Barcelona ascendeixen a 5,8 milions de passatgers, enfront dels 2,62 de l'any anterior.

La Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha presentat avui un informe al Consell de Ministres sobre el primer any de funcionament
de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona.

Des de la seva posada en servei el passat 20 de febrer de 2008, fa avui un any, un total de 2,3 milions de persones han utilitzat l'AVE Madrid-Barcelona enfront dels 762.981 viatgers del mateix període de l'any anterior, fet que suposa triplicar el nombre de passatgers.

Així mateix, s'han triplicat els usuaris de tot el corredor Madrid- Barcelona -incloent els trajectes amb destinació i procedència a Guadalajara, Saragossa, Lleida, i Tarragona- que en un any han superat els 5,8 milions de passatgers, enfront dels 2,62 de l'any anterior.

La gran acollida que l'AVE Madrid-Barcelona ha tingut entre els ciutadans es deu principalment a la reducció en els temps de viatge. Així, enfront de les 5 hores 15 minuts de 2004, avui el recorregut Madrid-Barcelona en alta velocitat es realitza en 2 hores 38 minuts. És a dir, suposa una reducció de més de dues hores i mitja en el temps de viatge.

Magdalena Álvarez ha informat també que la puntualitat del servei és del 99%. Tot això, influeix en què la qualitat percebuda pels usuaris de l'AVE Madrid-Barcelona sigui d'un 8,04 sobre 10, demostrant així un grau de satisfacció molt alt per part dels viatgers respecte al servei ofert.