El MARM invertirà 4,7 milions d'euros en la instal·lació de una planta de tractament i potabilització d'aigua per a la mancomunitat de Piñana (LLeida)

27/02/2009

Consejo de Ministros


  • Aquesta actuació beneficiarà a una població aproximada de 150.000 habitants.

El Consell de Ministres ha donat el vistiplau, en la seva reunió d'avui, a les obres d'emergència per a la instal·lació d'una planta de tractament i potabilització de l'aigua per a la Mancomunidad de Piñana (LLEIDA). La inversió prevista per a aquesta actuació, realitzada pel ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), és de 4.797.460 euros.

Les condicions de la reserva en el sistema del riu Noguera-Ribagorçana pot agreujar la situació de terbolesa per la qual cosa es considera necessària la construcció d'una planta de filtració i tractament dels fangs per recuperar l'aigua procedent de l'embassament de Santa Ana, utilitzada per al consum dels diferents nuclis de la Mancomunidad de Piñana i de la ciutat de Lleida. Aquesta actuació beneficiarà a una població aproximada de 150.000 habitants.

La planta de potabilització filtrarà les aigües de proveïment mitjançant un procés físic-químic de floculación, filtració, desinfecció i línia de fangs completa amb espessit i centrifugació. El cabal a tractar és de 2.500 metres cúbics a l'hora, durant les 24 hores del dia.