Foment licita la millora dels sistemes de contenció al tram Barcelona-Molins de Rei, de la B-23, a Barcelona

04/03/2009

Con esta actuación aumenta la seguridad vial


  • El pressupost de licitació puja a 2,19 M €

El Ministeri de Foment ha licitat, amb la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, les obres de millora de la seguretat viària en l'accés a Barcelona centre, tram Barcelona – Molins de Rei, de la B- 23, a la província de Barcelona, amb un pressupost de licitació que puja a 2.199.696,45 euros.

L'objecte d'aquesta obra és la millora dels sistemes de contenció i l'abalisament de l'Autopista B-23 entre el p.k. 0+000 i el p.k. 11+140, en l'accés a Barcelona centre.

Característiques Tècniques:

Les actuacions previstes són:

> Substitució de 13.570m de barrera de seguretat metàl·lica bionda per barrera rígida de formigó tipus BHSEJ0/0a, tipus Nova Jersey executada in situ i amb passos d'aigua cada 3 m per facilitar el drenatge superficial, col·locada en alguns trams del lateral exterior de les dues calçades i, principalment, en totes dues marges de la mitjana.

> Substitució de 815m de barana metàl·lica per pretil prefabricat de formigó armat PHPJ6/1-10que s'instal·la en vores de taulers, en ponts, estructures, passos superiors, etc.

> Protecció de 5 passos de mitjana amb barrera metàl·lica de seguretat BMDDA4/100a, practicable, amb obertures centrals i connexió a la barrera Nova Jersey de formigó existent. Aquesta barrera permet l'obertura del pas de mitjana per desplaçament d'elements amb un sistema de rodes.

> Instal·lació de 19.705m de tancament perimetral amb tela metàl·lica de torsió simple.