Conclouen els treballs d'urbanització de l'avinguda Vilanova, al barri del Gornal

Conclouen els treballs d'urbanització de l'avinguda Vilanova, al barri del Gornal

05/03/2009

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, el delegat del Govern, Joan Rangel, i el president d’Adif, Antonio González Marín, han visitat avui els treballs de reordenació de l’avinguda de Vilanova, al barri del Gornal. Les obres d’urbanització d’aquesta avinguda s’emmarquen en el conveni de col·laboració signat per Adif i l’Ajuntament de L’Hospitalet, en el que es contemplen inversions per valor de 18 milions d’euros, per a la millora urbanística de les zones per on discorre la Línia d’Alta Velocitat al seu pas per la ciutat. Els treballs han afectat un tram d’1,9 quilòmetres de longitud, des del carrer de les Ciències fins al carrer de Santa Eulàlia, i el vial paral·lel a la Gran Vía d’accés a l’avinguda de Vilanova.

Per a l’execució dels treballs, s’han mogut uns 46.000 metres cúbics de terra. Gràcies a les obres d’urbanització, s’han construït 1.200 metres lineals de nou col·lector i s’han pavimentat 19.582 metres quadrats de voreres, dels quals 10.377 metres quadrats són de lloseta. Per a la construcció de la calçada, s’han utilitzat més de 9.000 tones d’asfalt. Els treballs s’han completat amb la col·locació de 326 arbres de diferents especies, la instal·lació de 110 punts de llum, la senyalització vertical i horitzontal de trànsit i la instal·lació de 159 metres lineals de bandes reductores de velocitat. També s’hi han habilitat 1.000 places d’aparcament.

En el marc de l’acord institucional, també s’ha executat la nova passarel·la de vianants entre Bellvitge i Gornal propera a  la Gran Via i les rotondes situades al carrer d’Amadeu Torner amb l’avinguda del Carrilet, el carrer de Narcís Monturiol i el carrer de Santa Eulàlia, i a l’avinguda de la Fabregada, amb l’avinguda del Carrilet i la Travessia Industrial.

També ha finalitzat la major part de reposicions dels ferms de la calçada afectats per les obres de la Línia d’Alta Velocitat, com el dels carrers de Santa Eulàlia, del Patronat i de Maluquer. En aquesta darrera via, han acabat també les obres d’urbanització. De la mateixa manera, han culminat les operacions de reposició dels solars utilitzats com a zones d’abassegament temporals, situades als carrers de Campoamor i de l’Aprestadora. Tanmateix, resta pendent la restitució del solar proper al Tanatori.

Igualment, ha conclòs la neteja del col·lector de l’avinguda de Carmen Amaya i la construcció de les passarel·les de vianants a la carretera del Mig, l’avinguda del Carrilet i el carrer de Santa Eulàlia.

Encara falta iniciar altres actuacions també compreses al conveni, com la neteja dels edificis més pròxims a les vies del tren, finalitzar la neteja dels col·lectors afectats pels sediments produïts per les obres, la urbanització de la carretera del Mig, la urbanització de la Ronda de la Via, reposició del Trinxet, rotonda de Pius X amb Prat de la Riba, millora de la zona verda del carrer Lavinia i d’altres restitucions i millores incloses en el conveni. Així mateix, la urbanització del  carrer de la Riera Blanca  es troba en execució amb la previsió de finalització durant l’estiu d’enguany.
 
Per realitzar el seguiment d’aquestes actuacions s’ha creat una Comissió Tècnica entre Ajuntament i ADIF, amb l’objectiu de coordinar la correcta realització de les obres.

 

Fotos