Adif firma un préstec amb el BEI per import de 500 milions d'euros per finançar la connexió d'alta velocitat Madrid-Llevant

Adif firma un préstec amb el BEI per import de 500 milions d'euros per finançar la connexió d'alta velocitat Madrid-Llevant

12/03/2009

En presència de la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez.


  • Forma part d'una línia de finançament aprovada pel Banc Europeu d'Inversions (BEI) per valor de 1.300 M€

El president de Adif, Antonio González Marín, i Philippe Maystadt, president del Banc Europeu d'Inversions (BEI), han signat avui a Barcelona, en presència de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, la primera disposició, per import de 500 milions d'euros, d'un préstec aprovat pel Consell d'Administració de l'esmentada entitat financera per un import global de 1.300 milions d'euros.

Aquesta quantitat es destinarà al finançament de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Castella-la Manxa-Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia.

Aquesta operació serà la primera disposició que formalitzi el BEI amb Adif per a l'esmentada Línia d'Alta Velocitat. Entre d'altres característiques, el préstec contempla la possibilitat que Adif opti per diferents alternatives de tipus d'interès: un tipus fix per a tot el període de durada del préstec, un tipus fix revisable en determinades dates o un tipus variable amb un diferencial fix definit respecte a l'Euríbor.

La línia de finançament s'emmarca en el protocol subscrit pel Ministeri de Foment, Adif i el BEI en 2006. Aquest protocol contemplava inversions per un import total de 2.050 milions d'euros, destinats al finançament de les línies Madrid-Segòvia-Valladolid, amb 750 milions, i Madrid-Castella-la Manxa-Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia, amb 1.300 milions d'euros.

Els préstecs es destinen al finançament de diferents trams d'aquestes línies d'alta velocitat en funció de les aprovacions de les Declaracions d'Impacte Ambiental (DIA), així com de l'obtenció dels certificats relatius a la legislació sobre espais naturals pertanyents a la Xarxa Natura 2000.

Actuacions anteriors

El Ministeri de Foment, Adif i el BEI ja havien subscrit l'octubre de 2002 un primer protocol que incloïa 4.000 milions d'euros per finançar les línies d'alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa, Còrdova-Màlaga i Madrid-Segòvia-Valladolid.

El Banc Europeu d'Inversions és una institució de la Comunitat Europea que finança a llarg termini projectes d'inversió encaminats al desenvolupament. Com a entitat financera sense ànim de lucre pot mobilitzar un important volum de fons en les condicions més avantatjoses en cada moment, el que beneficia als receptors dels préstecs.

 

Fotos