El Govern destina 1,08 milions d’euros al sector pesquer a Catalunya

20/03/2009

Segons acord del Consell de Ministres


  • El Consell de Ministres aprova la distribució de 14,4 milions d’euros entre les comunitats autònomes pel sector pesquer
  • Amb aquests fons es finançarà el programa operatiu del Fons Europeu de la Pesca i els Plans Nacionals de Cultius Marins

El Consell de Ministres ha adoptat l’acord pel qual es formalitzen els criteris de distribució i els compromisos financers resultants de la Conferència Sectorial de Pesca, celebrada el passat 9 de febrer en Vigo. En aquest marc, es va acordar el repartiment de 14.400.000 euros destinats al sector pesquer espanyol. Del total aprovat, 1.081.824,50 euros corresponen a la comunitat de Catalunya.

Fons Europeu de la Pesca

El programa operatiu del FEP, aprovat mitjançant decisió de la Comissió del 13 de desembre de 2007, inclou en el seus Plans Financers l’import de cofinançament del FEP del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí pel total del període 2007/2013.

La Conferència Sectorial de 10 d’abril de 2007va establir els criteris de repartiment dels fons de l’extint Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació, així com la distribució entre Comunitats Autònomes per tot el període de programació 2007/2013.

Per tant, es procedeix a distribuir entre les Comunitats Autònomes 12,5 milions d’euros com anticipament de la quantitat corresponent a la anualitat 2009. Aquesta distribució s’ha realitzat en base al percentatge de repartiment resultant del cofinançament estimat pel total del període corresponent a la Direcció General d’Ordenació Pesquera.

Plans Nacionals de Cultius Marins

Així mateix, en aquesta Conferència Sectorial, i pel desenvolupament dels Plans Nacionals de Cultius Marins s’ha assignat la quantitat de 1.900.000 euros, que es repartiran entre les Comunitats Autònomes de Cantàbria, Astúries, Galícia, Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears, Canàries i Ceuta.

(S’adjunta annexe amb el repartiment de fons per Comunitats Autònomes).