El MARM destina 5 milions d'euros per a obres d'emergència a la conca de l'Ebre

20/03/2009

Consell de Ministres


  • Amb elles es pretén solucionar els problemes causats per les intenses pluges generalitzades durant el mes de gener passat.

El Consell de Ministres ha donat el vistiplau a les obres d'emergència que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí porta a terme per a la construcció, reparació i demolició d'estacions d'aforament a la conca de l'Ebre, afectada per les intenses pluges generalitzades del mes de gener passat.

L'import d'aquestes obres és de 5 milions d'euros.

Mitjançant les esmentades estacions d'aforament es disposarà de dades de nivell i cabal en temps real en els principals rius de la conca de l'Ebre, el que permetrà actuar als embassaments, gestionar els cabals màxims de les crescudes minimitzant els danys i donar avís als serveis pertinents de protecció civil.

Les actuacions urgents necessàries que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí porta a terme a la conca de l'Ebre són les següents:

  • Construcció d'estacions d'aforament a la conca del riu Zadorra aigües dalt de Vitòria i al tram final del riu Alegría (Àlaba).
  • Noves estacions d'aforaments del riu Aigües Netes i sobre el riu Gállego a Sallent de Gállego (Osca).
  • Noves estacions d'aforament sobre el riu Gállego aigües sota de Sabiñánigo (Osca) i sobre el barrando de Bailín, tram final (Osca).
  • Reparació d'accés a l'estació d'aforaments de l'Ebre en Arroyo (Cantàbria) i millora de l'estació d'aforaments del riu Hijar a Reinosa.
  • Demolició de l'antiga estació d'aforaments sobre el riu Ubagua en Muez (Navarra).
  • Demolició de l'antiga estació d'aforaments sobre el riu Algás en Horta de San Joan (Tarragona).

Amb aquestes obres el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí pretén, no només solucionar els problemes causats per les precipitacions dels últims dies de gener que, en forma de neu primer i de pluja després, van devastar sobretot la zona nord de la conca, sinó prevenir també situacions que suposin greu perill, al poder gestionar millor així les possibles avingudes futures.