La SEITT adjudica les obres del tram Medinyà -Orriols de l'Autovia del nord-est, A-2

27/03/2009

El nou tram d'autovia té una longitud de 3,29 quilòmetres


  • El pressupost d'adjudicació puja a 16,79 M €

El Consell d'Administració de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT) ha adjudicat, en la seva reunió celebrada ahir, les obres del tram Medinyà-Orriols de l'Autovia A-2 a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) constituïda per Cyopsa-Sisocia, S.A. i Obres Públiques i Regadius, S.A. El pressupost d'adjudicació (IVA exclòs) puja a 16.789.400 euros. El termini estimat per a l'execució de les obres és de 20 mesos.

L'objecte de les obres és la construcció d'un tram de nou traçat de l'autovia del nord-est entre les localitats de Medinyà i Orriols (Girona). Aquest tram s'inscriu dins del conjunt de les obres de l'Autovia A-2 pel que es pretén millorar el trànsit de vehicles a través del corredor de la carretera N-II de Girona a la Frontera Francesa.

Característiques tècniques

El tram Medinyà-Orriols discorre de manera paral·lela a l'actual carretera N-II, millorant el seu traçat i el nivell de servei de l'actual carretera, de manera que es dota a aquest eix de característiques d'autovia. S'ha disposat un enllaç amb la carretera GI-5142 a Sant Esteve de Guialbes, en forma de diamant amb glorieta superior.

El tram s'ajusta a una velocitat de projecte de 100 km/h, i té una longitud de 3,29 km. Inclou la construcció, a més de l'enllaç citat, d'un viaducte sobre la riera de Cinyana, un pas superior per a fauna, dos passos inferiors, quatre murs i els elements necessaris per al drenatge longitudinal i transversal de la traça, la senyalització, l’abalisament i les defenses pròpies d'una autovia d'aquestes característiques.

La secció tipus del tronc de l’autovia estarà formada per dues calçades separades per una mitjana de 2 m. Cada calçada està constituïda per 2 carrils de 3,50 m. d’amplada cada un als que s’annexa un voral exterior de 2,50 m. i un voral interior de 1,50 metres. De la mateixa manera,  s’han disposat bermes exteriors d’1 metre.