2a Jornada d’Estrangeria a Lleida per actualitzar informació sobre processos administratius

imatge de la jornada

01/04/2009

  • Adreçada a representants d’associacions d’immigrants i ONGs

La Subdelegació del Govern a Lleida ha organitzat avui la segona de les Jornades d’Estrangeria de caire formatiu previstes aquest any per tal d’actualizar la informació relativa als processos administratius en aplicació de la normativa vigent en matèria d’estrangeria, així com crear una línea de col.laboració i diàleg entre les administracions i col.lectius implicats en els processos d’estrangeria.

Aquesta segona Jornada d’Estrangeria s’ha adreçat a representants de les associacions d’immigrants i ONGs que atenen i assessoren a ciutadans estrangers en el seus serveis d’atenció. La Jornada, que s’ha dut a terme a la Sala d’Actes de la Comisaria del Cos Nacional de Policia de Lleida, ha comptat amb l’assistència d’unes 40 persones.

La Jornada ha començat amb la intervenció del Cap provincial de la Dependència de Treball i Immigració, Francesc Sales que ha explicat “Les eines bàsiques d’informació sobre temes d’estrangeria”, mentre que la Cap de Residències Lucratives de l’Oficina d’Estrangers de Lleida, Ana Isabel Fajardo, ha parlat de la normativa sobre arrelaments i la Cap de Residències No Lucratives i Comunitaris, Pilar López, ho ha fet sobre els reagrupaments familiars. La Cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern, Hortènsia Alonso, ha tancat la Jornada amb una intervenció sobre assessorament al col.lectiu de  dones immigrants.

La Subdelegació del Govern a Lleida va organitzar la primera Jornada d’Estrangeria el passat 25 de febrer. En aquella ocasió, la Jornada es va adreçar a representants i membres de Consells Comarcals i ajuntaments de la provincia.