La Subdelegació organitza la 3a Jornada d’Estrangeria a Cervera

La Subdelegació organitza la 3a Jornada d’Estrangeria a Cervera

28/04/2009

La Subdelegació del Govern a Lleida ha organitzat avui la tercera de les Jornades d’Estrangeria de caire formatiu previstes aquest any per tal d’actualizar la informació relativa als processos administratius en aplicació de la normativa vigent en matèria d’estrangeria, així com establir línees de col.laboració i diàleg entre les administracions i col.lectius implicats en els processos d’estrangeria.

La Jornada ha estat inaugurada pel Subdelegat del Govern, José Angel Flores, i per l’alcalde de la ciutat, Joan Valldaura.

Aquesta tercera Jornada d’Estrangeria s’ha adreçat a representants de Consells Comarcals, ajuntaments, associacions i col.lectius d’immigrants i ONGs que atenen i assessoren a ciutadans estrangers en el seus serveis d’atenció. La Jornada, que s’ha dut a terme a la Sala Francesc Buireu de Cervera, ha comptat amb l’assistència d’unes 30 persones.

La Jornada ha començat amb la intervenció de l’assessora de la Subdelegació del Govern, Rosa Giralt, que ha explicat “Les eines bàsiques d’informació sobre temes d’estrangeria”, mentre que la Cap de l’Oficina d’Estrangers de Lleida, Rosa Rosinach, ha parlat de la normativa sobre arrelaments i reagrupaments familiars. La Cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern, Hortènsia Alonso, ha tancat la Jornada amb una intervenció sobre assessorament al col.lectiu de  dones immigrants.

La Subdelegació del Govern a Lleida va organitzar la primera i segona Jornada d’Estrangeria els passats 25 de febrer i 1 d’abril, respectivament. La Jornada celebrada avui a Cervera obre la ronda de Jornades previstes en el territori per tal de donar resposta a les diverses consultes d’informació i assessorament que plantegen organismes, col.lectius i entitats de la provincia.