Acuamed ha adjudicat obres a Tarragona per valor de 3,5 milions d'euros

30/04/2009

Consell d'administració


  • El projecte de restauració del bosc de ribera aigües amunt de Tortosa ha estat adjudicat a la UTE formada per Sumelzo, S.A., Germans Caudevilla, S.L. i Ginesta, S.L., per 1,6 milions d'euros
  • La EDAR d'Ulldemolins, inclosa en el “Programa de sanejament d'aigües residuals (PSARU 2002) a la conca de l'Ebre, 1a fase”, ha estat adjudicada a Romero Polo, Empresa Constructora, S.A., per 787.500 euros
  • Els municipis d'Aldover, Tivenys, Móra d'Ebre i Xerta tindran els seus respectius centres d'interpretació

El consell d'administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, celebrat avui, ha adjudicat obres a la província de Tarragona per valor de 3,5 milions d'euros. En concret, es tracta de sis actuacions, de les quals una és una estació depuradora d'aigües residuals, i la resta són obres de caràcter ambiental, incloses totes en l'actuació de “restauració hidrològica de la continuïtat del riu Ebre”.

EDAR D'ULLDEMOLINS

Així, la construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals d'Ulldemolins, a Tarragona, ha estat adjudicada a Romero Polo, Empresa Constructora, S.A., per 787.500 euros. L'obra, inclosa en el “Programa de sanejament d'aigües residuals (PSARU 2002) a la conca de l'Ebre, 1a fase”, recollida a la llei 11/2005, contempla, a més de la fase de pretractament, una altra de tractament biològic, consistent en un procés biològic de fangs activats mitjançant aireig prolongada amb eliminació de nutrients nitrogenats i llumí. A més, està prevista la construcció de sengles col•lectors d'entrada i sortida i tres pous de registre previs a l'abocament.

RECUPERACIÓ DEL BOSC DE RIBERA EN SIS MUNICIPIS

Així mateix, Acuamed ha adjudicat el projecte de restauració del bosc de ribera en diverses zones escollides aigües amunt de Tortosa, en illes fluvials i ribera, a la UTE formada per Sumelzo, S.A., Germans Caudevilla, S.L. i Ginesta, S.L., per 1,6 milions d'euros.

Aquestes obres estan incloses en l'actuació urgent del “Programa de la restauració hidrològica de la continuïtat del riu Ebre”, recollida a la llei 11/2005.

Aquest projecte té com objecte la recuperació de les comunitats de bosc de ribera en diverses ubicacions al llarg del tram català del riu Ebre, aigües amunt de la ciutat de Tortosa. Concretament es dissenyen treballs de restauració en llocs corresponents a 6 municipis, que són els de Móra d'Ebre, Miravet, Xerta, Aldover, Tivenys i Tortosa, tots ells de la província de Tarragona.

Les actuacions projectades són, bàsicament, la recuperació de la vegetació de ribera autòctona, la protecció dels espais de més interès a través de tancats de fusta, millores dels accessos, eliminació de canyes i retirada d'abocaments.

CENTRES D'INTERPRETACIÓ A L'EBRE

D'altra banda, el Consell ha adjudicat les obres de construcció d'un total de quatre centres d'interpretació a l'Ebre. Es tracta dels d'Aldover, Tivenys, Mora d'Ebre i Xerta. Els dos primers han estat adjudicats, respectivament, a CRC Obres i Serveis, S.L, per 719.300 euros i a Tau Enginyeria i Construccions Especials, S.A., per 412.500 euros. Els dos restants, ubicats en Mora de l'Ebre i Xerta, han estat encomanats a l'empresa pública TRAGSA.