S’inicia amb total normalitat la jornada electoral a Catalunya

primera compareixença

07/06/2009

  • S’han constituït les 8.223 meses electorals a Catalunya, on votaran 5.253.616 electors convocats a les urnes

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha comparegut aquest matí per constatar que l’inici de la jornada electoral s’ha desenvolupat amb normalitat a Catalunya, on s’han constituït 8.223 meses electorals, que rebran el vot de 5.253.616 ciutadans.

La única incidència destacable s’ha donat a un col·legi electoral de la ciutat de Girona, on no s’havia pogut constituir una mesa per l’absència del president i vocals de la mateixa. Aquesta mesa, però, s’ha acabant constituint i a hores d’ara els col3legis electorals de tota Catalunya funcionen amb normalitat, i els ciutadans podran exercir el seu dret a vot per triar els diputats al Parlament Europeu.

És important destacar que els cossos i forces de seguretat treballaran durant tota la jornada amb l’objectiu de garantir el dret de vot amb total normalitat. Rangel ha recordat que són prop de 10.000 el nombre d’efectius desplegats: el Cos Nacional de Policia en té 1.131, la Guàrdia Civil ha disposat de 1.730, els Mossos d’Esquadra mobilitzen a 4.800 policies, i el total de policies locals de Catalunya és de 2.309.

Per part de la Delegació del Govern a Catalunya, i per tal de coordinar la complexa maquinària que es posa en marxa en uns comicis d’aquest tipus, s’han mobilitzat 397 funcionaris, que han estat treballant i treballaran durant el dia d’avui per al bon funcionament de la mateixa.