Elena Espinosa reitera el seu compromís per garantir la viabilitat Zepas del Canal Segarra-Garrigues

17/06/2009

En el Congreso


  • La ministra de Medi Ambient, i Mig Rural i Marino (MARM) recorda que la Generalitat de Catalunya va aprovar el 16 de juny l'ampliació de les zones de protecció d'aus estepàries

La ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Elena Espinosa, ha reiterat avui durant la seva compareixença al Congrés el seu compromís per garantir la viabilitat del Canal Segarra-Garrigues. La ministra ha detallat les diferents gestions que ha portat a terme el MARM per donar compliment a les exigències de la Comissió Europea en relació amb l'ampliació de les Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPAS) del Canal-Segarra-Garrigues.

Elena Espinosa ha assenyalat que la Generalitat de Catalunya va aprovar el dimarts 16 de juny la nova delimitació de les zones Zepas, tal com havia establert la Comissió Europea, i que ja s'ha comunicat aquesta decisió al comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas.

En aquest sentit, la ministra ha explicat que com a resultat de les gestions portades a terme pel MARM la Comissió Europea ha ajornat el dictamen motivat que tenia previst emetre el mes d'abril passat.

Així mateix, Elena Espinosa ha avançat que el seu Departament ja està treballant amb els grups ecologistes amb l'objectiu de definir mesures compensatòries i d'acompanyament per als afectats per l'ampliació d'aquestes zones.