La Subdelegada del Govern a Tarragona ha presentat a l’Ametlla una nova embarcació de Salvament Marítim a càrrec de la Creu Roja

La Subdelegada del Govern a Tarragona ha presentat a l’Ametlla una nova embarcació de Salvament Marítim a càrrec de la Creu Roja

18/06/2009

Avui dijous dia 18 de juny de 2009


  • L’acte, presidit per Teresa Pallarès, ha tingut lloc al recinte portuari de l’Ametlla de Mar i ha comptat també amb la presència del Capità Marítim Fernando Collado, més el Cap de Salvament Marítim, Iñigo Landeta, per part del Ministeri de Foment, així com el President de la Oficina Provincial de la de la Creu Roja, Miquel Sunyer i la Presidenta de la Oficina Local de la Creu Roja Teresa Estrada.
  • De nom LS Atlas, és de nova construcció i ha significat una inversió per part del Ministeri de Foment de 100.000 €.

La Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha presentat aquest matí una nova embarcació de Salvament Marítim, depenent del Ministeri de Foment, que estarà a càrrec de la Creu Roja amb base a l’Ametlla de Mar. Aquests tipus d’embarcació s'emmarca dintre del conveni de col•laboració entre Salvament Marítim i la Creu Roja. Tripulada per voluntaris de la Creu Roja, és de nova construcció i substitueix a la LS Mestral amb base a l’Ametlla de Mar.

L’acte ha tingut lloc al recinte portuari de l’Ametlla de Mar i ha comptat també amb la presència del Capità Marítim Fernando Collado, més el Cap de Salvament Marítim, Iñigo Landeta, per part del Ministeri de Foment, així com el President de la Oficina Provincial de la de la Creu Roja, Miquel Sunyer i la Presidenta de la Oficina Local de la Creu Roja Teresa Estrada.

Es tracta d'una embarcació semirígida model Cormoran 730 de les drassanes Duarry. És capaç de desenvolupar 35 nusos i està propulsada per un motor Steyr de 6 cilindres i 250 CV de potència, amb una capacitat de dipòsit de 300 litres de combustible. La seva tripulació habitual són 2 persones, encara que té capacitat per a 4 tripulants i un espai per transportar 15 persones més. També compta amb un sistema de redreçar el vaixell quan aquest hagi escorat o bolcat.

L'embarcació porta un complet equip de navegació integrat amb Radar, plotter i sonda de la marca Raymarine, 2 ràdios de VHFs, il•luminació i megafonia. Compta amb flotador de Neoprè – Hypalon, per a una millor resistència a l'acció del Sol, dividit en 7 cambres independents i doble defensa perimetral. La inversió del Ministeri de Foment ha estat de 100.000 €.