Baixa el nombre de tràmits d’estrangeria gestionats a l’Oficina de Lleida en el primer semestre d’any

08/07/2009

  •  Les autoritzacions inicials de treball pateixen una davallada del 76,35% respecte al mateix periode de l’any passat
L’Oficina d’Estrangeria de Lleida ha rebut en el decurs d’aquest primer semestre un total de 8.802 sol.licituds, xifra que contrasta amb les 12.810 sol.licituds que es van presentar durant el mateix periode de l’any passat i que es tradueix en una davallada del 31,29%. Aquestes sol.licituds fan referència majoritàriament a expedients de reagrupament familiar, inicials de treball, renovacions i arrelaments i són presentades per ciutadans estrangers no comunitaris.
 
Pel que fa les sol.licituds resoltes en aquest primer semestre d’any, l’Oficina n’ha resolt un total de 9.078. La xifra és superior a les sol.licituds presentades perquè es contabilitzen les resolucions pendents de mesos anteriors que s’han ralentitzat per la manca de documentació o per requeriments documentals fets des de la pròpia Oficina.
 
Inicials de Treball
Seguint la dinàmica apuntada ja en el darrer semestre de l’any 2008, el nombre d’autoritzacions de treball inicials per compte aliè, que són aquelles peticions que fa l’empresari espanyol per contractar un ciutadà estranger al seu país d’origen, les xifres confirmen una important devallada en aquest sentit.
 
En el decurs d’aquests sis primers mesos del’any, se n’han contabilitzat 388 sol.licituds, un 76,3% menys en relació al primer semestre de 2008, periode en el que es van presentar 1.634 sol.lictuds. Durant 2008, es van presentar 2.212 sol.licituds d’inicials de treball.
Arrelament
L’arrelament és un tràmit d’estrangeria que preveu la obtenció d’un permís de treball i residència al país si l’interessat demostra, entre d’altres requisits, la permanència ininterrompuda a Espanya de més de tres anys. En aquest primer semestre d’any, a Lleida se n’han presentat 641 sol.licituds, xifra similiar a les 601 que es van presentar en el decurs del primer semestre de 2008.
 
De les 641 sol.licituds d’arrelament, se n’han resolt ja 577 de les que 266 han estat favorables i 311 desfavorables per incumpliment dels requisits.
 
Reagrupament familiar
És el tràmit que demana el ciutadà estranger que ja viu i treballa a Espanya per un familiar resident a l’estranger. En el primer semestre de 09, l’Oficina d’Estrangeria de Lleida ha rebut 1.092 sol.licituds de les quals n’ha resolt 923, un 24,47% menys que durant el mateix periode de 2008. De les resolucions d’aquest semestre, 332 corresponen a ciutadans estrangers menors de 18 anys.
 
Renovacions Treball i Residència
Les sol.licituds de renovació de les autoritzacions de treball i residència experimenten igualment una davallada. Si en el primer semestre de 08, es van presentar 5.122 sol.licituds de renovació, aquest semestre se n’han contabilitzat 1.603, xifra que representa un 68,71% menys.
 
De les 1.603 sol.licituds de renovacions de treball i residència presentades, se n’han resolt 1.608, i d’aquestes, 1.469 de forma favorable. En el primer semestre del 08, es van resoldre 3.720 sol.licituds de renovació de treball i residència de les que 3.025 van ser favorables.
 
Nacionalitats
Per nacionalitats, la gran majoria de ciutadans estrangers de països no comunitaris que tramitan sol.licituds a l’Oficina d’Estrangeria de Lleida són rpocedents del Marroc, Mali i Senegal, així com de Colombia i Bolivia.