Baixa el nombre de tràmits d'estrangeria gestionats a Tarragona durant el primer semestre de l'any

subdelegada compareix

08/07/2009

Segons xifres del balanç semestral de la Unitat d'Estrangeria de la Subdelegació del Govern a Tarragona


  • Tant el nombre de reagrupaments familiars, com d'autoritzacions de treball inicials, presenta una davallada respecte a l'any anterior.
Durant el primer semestre de l'any, la Unitat d'Estrangeria de la Subdelegació del Govern a Tarragona ha rebut un total de 15962 sol·licituds, xifra que suposa una davallada d'un 43% respecte al mateix període de l'any anterior. El nombre total de sol·licituds que s'han resolt entre el gener i el juny, d'enguany, ha estat de 17.481; a continuació desglossem aquestes sol·licituds resoltes en relació a les característiques dels sol·licitants i als tràmits que més volum representen. Cal mencionar que les dades que s'ofereixen fan referència només a les sol·licituds presentades per estrangers no comunitaris.
 
Resolucions per edat escolar i per edat laboral
 
El nombre total de sol·licituds que s'han resolt favorablement ha estat de 14.372, xifra que representa un 25,27% menys que en el mateix període de l'any anterior, quan el nombre total va ser de 19.233. Aquestes resolucions favorables segueixen les següents correspondències per edat:
 

Entre 0 - 10 Anys
2.062
Entre 11 - 20 Anys
2.575
Entre 21 - 30 Anys
3.948
Entre 31 - 40 Anys
3.131
Entre 41 - 50 Anys
1.378
Entre 51 - 60 Anys
503
Entre 61 - 70 Anys
196
Entre 71 - 80 Anys
79
Entre 81 - 90 Anys
11
Entre 91 - 100 Anys
1
No declarat
488

 
Contractació de treballadors immigrants (autoritzacions de treball inicials per compte aliè)
 
De les peticions que realitza un empresari espanyol per contractar a un immigrant en concret al seu país d'origen se n'han concedit, a la província de Tarragona durant el primer semestre de l'any, un total de 175. En relació amb el mateix període de l'any anterior s'observa una davallada, donat que llavors el nombre total va ser de 1114.
 
Reagrupament familiar
 
A Tarragona, durant el primer semestre de l'any, se n'han aprovat un total de 1.306 sol·licituds de reagrupaments familiar. A l'hora d'analitzar aquesta dada cal tenir present que té a veure només amb la via que suposa el reagrupament d'un familiar resident a l'estranger, donat que és la que implica l'entrada de noves persones a la província. Si la comparem amb el total de resolucions del període anterior, s'observa que la baixada és del 31,51%
 
Per nacionalitats, els marroquins són els estrangers que més sol·liciten aquest tràmit a la província de Tarragona, seguits pels ciutadans de Colòmbia.
 
Arrelament
 
L'arrelament és un tràmit d'estrangeria que es troba sota l'epígraf de les circumstàncies excepcionals. A la província de Tarragona s'han resolt positivament un total de 809 expedients. D'aquests, la major part ho han fet a les ciutats de Reus, Tarragona, Salou i Tortosa.
 
Nacionalitats i municipis
 
Com a dada sociològica, és important destacar que els marroquins són els estrangers que més resolucions favorables han rebut a la Unitat d'Estrangeria de la Subdelegació del Govern a Tarragona. Seguits pels colombians, argentins, equatorians i xinesos.
 
D'altra banda, la ciutat de Tarragona concentra la major part de sol·licituds aprovades, seguida per Reus, Salou i Tortosa.

> Fotos