Foment inverteix 3,9 milions per a la millora de la seguretat viària als túnels d'el Bruc a l'A-2 (Barcelona)

20/07/2009

El Ministeri de Foment ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Imesapi, S.A. i Electronic Trafic, S.A. les obres de reforma per a la millora de la seguretat viària als túnels d'el Bruc, tram Fraga-Barcelona de l'A-2, Autovia del Nord-est, a la província de Barcelona, amb un pressupost d'adjudicació que ascendeix a 3.908.016,47 euros.

Les actuacions previstes són les següents:

o Construcció d'un apartador exterior en la boca del túnel sentit Barcelona (túnel vell) per a detenció de vehicles que excedeixin el gàlib permès. Requerirà l'ampliació d'una obra de drenatge existent. S'equiparà amb cambres i pals S.O.S. connectats al Centre de Conservació del Túnel. Es dotarà amb senyalització horitzontal, vertical, abalisament i les defenses metàl·liques oportunes.

o Instal·lació novament equipament informàtic en el Centre de Control existent per a diferents aplicacions de control (pals S.O.S., comunicacions i gestió de bases de dades, megafonia, etc.), gestionat i explotat des de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Barcelona.

o Instal·lació de noves cambres mòbils en les boques i apartadors de vehicles.

o Millora de la il·luminació en la totalitat del túnel.

o Millora de la ventilació amb redistribució dels acceleradors instal·lats i reforç amb altres nous en ambdós tubs i galeries de comunicació.

o Substitució o ampliació del Sistema d'Alimentació Ininterrompuda (SAI) en cadascun dels 3 centres de transformació que asseguri l'alimentació dels equips crítics del túnel.

o Conversió del sistema de vigilància interior en el sistema de detecció automàtica d'incidents (DAI).

o Reforma integral dels llocs d'emergència amb nous pals S.O.S. amb tecnologia de telecomunicacions i cablejat de comunicacions en fibra òptica.

o Instal·lació de senyalització de sortides amb banderoles de 2 i 3 pictogrames fotoluminescents.

o Renovació de la senyalització horitzontal afectada per les obres amb pintura termoplástica en calent.

o Renovació de la senyalització mitjançant la instal3lació de panells informatius amb el missatge “STOP a 300m”, d'afecció de carril i panells gràfics i alfanumèrics de missatge variable.

o Millora de la semaforització exterior amb la col3locació de semàfors a 400m i 200m de l'entrada del túnel.

o Sistema de megafonia amb 120 altaveus en l'interior i 4 a l'exterior, antivandàlic i amb alt factor de direccionalitat.

o Millora de la xarxa d'hidrantes amb 4 nous hidrantes enterrats, vàlvules reductores de pressió per a les escomeses i 12 punts de columna seca.

o Instal·lació de sistema de detecció automàtica d'incendis amb detectors termovelocimétricos i indicadors òptics-acústics d'alarma en els edificis auxiliars.

o Sistemes d'aforament de trànsit amb 10 espiras electromagnètiques i dues estacions de presa de dades externes normalitzades per la DGT.

o Instal·lació de sistema de radiocomunicació per a serveis d'emergència via ràdio-enllaç per a les comunicacions dels terminals de ràdio a l'interior del túnel en cas d'accident o incident.