Foment adjudica les obres de remodelació de les vies i andanes de l'estació de Vila-Seca (Tarragona)

21/10/2009

  • El Govern d'Espanya destinarà més de 2,4 milions d'euros a aquest projecte

El  Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Coalvi, S.A. les obres de remodelació de les vies i les andanes de l'estació de Vila-Seca, a Tarragona. El pressupost de l'adjudicació ascendeix a 2.416.163,56 euros.

Actualment l'estació de Vila-Seca està configurada com un baixador, de manera que només passen per ella dos vies generals prestant únicament servei als viatgers una andana central que està situat entre ambdues. A més, existeixen dues andanes laterals que no presten servei en no existir vies d'apartat.

Amb les obres que ara s'adjudiquen, es modernitzarà i adequarà l'estació remodelant les vies i andanes i dotant-la de l'accessibilitat necessària per a persones de mobilitat reduïda.

Descripció de les obres

Les obres adjudicades inclouen la modificació de les vies existents, la construcció de noves andanes i la construcció d'un nou pas inferior entre ells, així com les modificacions necessàries en les instal·lacions d'electrificació, seguretat i comunicacions.

En la seva nova configuració, l'estació comptarà amb dues vies generals a què prestaran servei dues andanes laterals comunicats mitjançant un pas inferior dotat d'ascensors i escales.

L'estructura projectada per al pas inferior de vianants entre andanes pot dividir-se en tres parts:

  • Pas inferior pròpiament dit, i definit mitjançant un marc prefabricat de dimensions interiors 3,00 x 2,50 m.
  • Escales d'accés, definides estructuralment mitjançant caixers en U.
  • Ascensors d'accés, situats un en cada andana prevista.

En les obres a executar s'inclouen a més tantes les mesures correctores per a la integració ambiental de l'obra com la reposició dels serveis afectada, així com totes les situacions provisionals necessàries per mantenir el trànsit ferroviari durant l'execució de les obres.

Aquestes obres s'emmarquen dins de les actuacions que està duent a terme el Ministeri per a l'enllaç del Corredor Mediterrani d'Alta Velocitat amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona i amb l'actual línia Reus-Tarragona, mitjançant sengles ramals de connexió.