El Govern autoritza a Foment la despesa per modificar el contracte de la concessionària de Figueres-Perpinyà

06/11/2009

Línea d'Alta Velocitat Espanya-França


  • Es subscriurà una addenda al contracte amb l'objectiu de mantenir l'equilibri econòmic i financer de la concessió.

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a adquirir compromisos de despesa amb càrrec a exercicis futurs per possibilitar la subscripció d'una addenda al contracte de concessió del projecte, construcció, manteniment i explotació de la secció Internacional Figueres-Perpinyà de la nova línia ferroviària d'alta velocitat.

Aquesta addenda té per objectiu mantenir l'equilibri econòmic i financer de la concessió (adjudicada a la Societat TP Ferro Concessionari S.A.), segons van constatar el govern espanyol i el francès durant la celebració de la Cimera Hispanofrancesa que va tenir lloc a Madrid el passat 28 d'abril.

Les disposicions que ara s'afegeixen al contracte estableixen que les aportacions financeres extraordinàries que l'Estat espanyol ha de realitzar a la concessionària, per no haver entrat en servei el tram d'alta velocitat Barcelona-Figueres, es materialitzin mitjançant l'ampliació del termini concessional en 3 anys, passant de 50 a 53 anys.

Així mateix, es té en compte que una part d'aquestes aportacions es realitzi mitjançant un préstec participativa i una altra mitjançant una compensació econòmica addicional, cosa que requereix el Ministeri de Foment un compromís de despesa, per al període 2010-2012, de 45,9 i 62 milions d'euros, respectivament. L'anualitat 2009 d'aquest préstec participatiu ja ha estat aprovada i ascendeix a 20,4 milions d'euros.