Autoritzada la modificació del conveni per al finançament d’infraestructures rurals i del cicle integral de l’aigua a Catalunya

27/11/2009

Consell de Ministres


  • L’addenda de modificació del conveni no implica una alteració en l’import global de la despesa, però sí la destinació de la mateixa.
El Consell de Ministres ha autoritzat, en la seva reunió d'avui, la subscripció d'una addenda per la qual es modifica el conveni de col·laboració entre el Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí (MARM), el Departament de Medi Ambient i Habitatge i el Departament d’ Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de l’ Aigua per al finançament d'infraestructures del cicle integral de l'aigua i infraestructures rurals. Aquesta addenda no implica una alteració de l'import global de la despesa –el MARM, finançarà un total de 224.540.000 euros, amb càrrec a l'exercici pressupostari 2009– però sí el destí del mateix.
 
La modificació autoritzada ve motivada a causa de que, després de la constitució de la Comissió Mixta de Seguiment del conveni, va quedar de manifest que les actuacions establertes en els punts 2 (regadius) i 3 (camins rurals) del conveni no havien pogut licitar-se i, per tant, no podrien executar-se l'any 2009. Per això, es va decidir sol·licitar que les actuacions previstes siguin substituïdes per unes altres d'igual natura i que no signifiquin canvi algun en l'entorn financer del conveni.
 
La signatura d'aquest conveni, subscrit el passat 5 d'octubre, acompleix el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei Orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut de Catalunya, segons la qual la inversió de l'Estat a Catalunya, exclòs el Fons de Compensació Interterritorial, s'equipararà a la participació relativa del producte interior brut de l'Estat per a un període de set anys.