José Blanco i Joaquim Nadal signen quatre convenis de col•laboració en matèria d’infraestructures

roda premsa

27/11/2009

A Barcelona


> L’acord contempla actuacions a la Granja d’Escarp i a la carretera Riba-roja-Almatret (Lleida), la modificació d’un dels accessos a Cornellà de Llobregat, l’ampliació de l’Estació Ferroviària de L’Aldea (Tarragona) i l’ampliació del pas soterrani del ferrocarril a Vimbodí (Tarragona)

 

El Govern d’Espanya destinarà aquest any 10,1 milions d’euros a projectes  
 
El ministre de Foment, José Blanco, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, han signat avui a Barcelona quatre convenis de col·laboració sobre infraestructures a Catalunya.

Els acords es refereixen a l'execució de diverses actuacions en la la Granja d’Escarp i en la carretera Riba-vermella-Almatret (Lleida), a la modificació d'un dels accessos a Cornellà de Llobregat, a l'ampliació de l'Estació Ferroviària de L’Aldea i a l'ampliació del pas subterrani del ferrocarril a Vimbodí.

El Ministeri de Foment destinarà aquest any 10,1 milions d'euros per a l'execució d'aquestes actuacions.


- Actuacions a la Granja d’Escarp i a la carretera Riba-vermella-Almatret (Lleida)

Blanco i Nadal han subscrit el conveni per a l'execució de diversos projectes viaris de millora de les comunicacions en la Granja d’Escarp, Riba-vermella i Almatret.
En virtut de l'acord, la Generalitat de Catalunya durà a terme tots els tràmits administratius necessaris per a l'adjudicació i execució dels projectes.

El Ministeri de Foment aportarà aquest any sis milions d'euros a aquesta actuació.


- Modificació d'un accés a Cornellà
L'objecte del conveni, signat també per l'alcalde de la localitat, Antonio Balmón, és la modificació d'un accés a la població de Cornellà de Llobregat, mitjançant un nou enllaç de l'A-2 en el punt quilomètric 611.

El Ministeri de Foment destinarà aquest any tres milions d'euros a aquest projecte.

- Ampliació estació ferroviària de L`Aldea (Tarragona)
El conveni té per objecte desenvolupar les actuacions necessàries en execució del projecte d'ampliació de l'estació ferroviària de L’Aldea i la construcció d'un terminal de mercaderies.

La Generalitat de Catalunya durà a terme tots els tràmits necessaris per a l'adjudicació i execució del projecte.

Foment aportarà 500.000 euros a aquestes actuacions en l'aquest exercici.

- Ampliació pas subterrani del ferrocarril a Vimbodí i Poblet (Tarragona)
José Blanco i Joaquim Nadal han subscrit amb l'alcalde de Vimbodí i Poblet, LLUÍS Grau, el conveni per al desenvolupament del projecte d'ampliació del pas subterrani del ferrocarril a Vimbodí.

Aquest projecte, que serà desenvolupat per l'Ajuntament, rebrà aquest any una aportació del Ministeri de Foment de 600.000 euros.