Baixa un 30,8% el nombre de tràmits d’estrangeria gestionats a l’Oficina de Lleida en aquest any

10/12/2009

  • Les renovacions dels permisos de treball i residència baixen un 67,9 i els reagrupaments familiars gairebé un 20%
 

L’Oficina d’Estrangeria de Lleida ha rebut entre els mesos de gener i novembre un total de 15.281sol.licituds, xifra que contrasta amb les 22.077 sol.licituds que es van presentar durant el mateix periode de l’any passat i que es tradueix en una davallada del 30,8%. Aquestes sol.licituds fan referència majoritàriament a renovacions, expedients de reagrupament familiar, inicials de treball i arrelaments i són presentades per ciutadans estrangers no comunitaris.

Pel que fa les sol.licituds resoltes en aquest periode, l’Oficina n’ha resolt un total de 15.207, és a dir, pràcticament el 100% dels expedients oberts. La resta queda pendent de resolució per la manca de documentació o per requeriments documentals fets des de la pròpia Oficina.
 
Inicials de Treball
 
Seguint la dinàmica apuntada ja en el primer semestre de l’any 2009, el nombre d’autoritzacions de treball inicials per compte aliè, que són aquelles peticions que fa l’empresari espanyol per contractar un ciutadà estranger al seu país d’origen, les xifres confirmen també una important devallada en aquest sentit.
 
Com recordareu, des del passat 1 d’octubre d’aquest any, la gestió, tramitació i resolució de les autoritzacions inicials de treball corresponen al Departament de Treball de la Generalitat. És per això que les dades sobre inicials de treball s’han contabilitzat desde gener a setembre. En aquest periode, a l’Oficina d’Estrangeria se n’han presentat 443, xifra que representa un descens del 79,7% respecte al mateix periode (gener-setembre) de 2008.
 
Arrelament
 
L’arrelament és un tràmit d’estrangeria que preveu la obtenció d’un permís de treball i residència al país si l’interessat demostra, entre d’altres requisits, la permanència ininterrompuda a Espanya de més de tres anys. En el periode gener-novembre d’aquest any a Lleida s’han resolt 474 sol.licituds mentre que en el mateix periode de 2008 els expedients d’arrelament van ser 551 amb la qual cosa el descens és del 14%.
 
Reagrupament familiar
 
És el tràmit que demana el ciutadà estranger que ja viu i treballa a Espanya per un familiar resident a l’estranger. En el que portem d’any, l’Oficina d’Estrangeria de Lleida ha resolt 1.027 sol.licituds, un 19,1% menys que durant el periode gener-novembre de 2008 en el que es van resoldre 1.269.
 
Renovacions Treball i Residència
 
Les sol.licituds de renovació de les autoritzacions de treball i residència experimenten igualment una davallada. Si en el periode gener-novembre de 08 es van presentar 11.531 sol.licituds de renovació, en el mateix periode d’aquest any se n’han resolt 3.703, el que representa un descens del 67,9%.
 
Nacionalitats
 
Per nacionalitats, la gran majoria de ciutadans estrangers de països no comunitaris que tramitan sol.licituds a l’Oficina d’Estrangeria de Lleida són procedents del Marroc amb un 30% del total de sol.licituds, seguits dels procedents de Colòmbia amb un 12%, dels d’Ucraïna amb un 7% i dels del Senegal i Xina amb un 5% respectivament.