Foment licita per 13,4 milions obres de remodelació de cinc estacions ferroviàries de Barcelona i Tarragona

11/12/2009

Les obres s’emmarquen dins del Pla de Rodalies de Barcelona


Les estacions objecte de les actuacions són Cubelles, Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Sant Vicenç de Calders

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat la segona fase de les obres de remodelació d'edificis i adequació de l'accessibilitat de les estacions de Proximitats de Cubelles, Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Sant Vicenç de Calders, a les províncies de Tarragona i Barcelona.

 

El pressupost total d’aquestes licitacions, publicades avui al Butlletí Oficial de l’Estat, ascendeix a 13.468.582,86 euros (IVA inclòs).

Aquestes actuacions s'emmarquen dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015.

 
Estació de Cubelles (Barcelona)
El pressupost de les obres licitades és de 2.799.466,35 euros. Els treballs consisteixen en la millora de l'accessibilitat per garantir l'accés i la utilització de cadascuna de les andanes per persones amb discapacitats físiques o sensorials. Així, s'inclou la remodelació de l'actual edifici de viatgers, així com la remodelació de l'actual pas inferior, deixant-ho únicament com a pas inferior de connexió entre andanes, per a la qual cosa es projecta l'execució d'un nou pas inferior de ciutat. El termini benvolgut per a l'execució de les obres és de 7 mesos.

 

 
Estació de Calafell (Tarragona)
Les obres, el pressupost de licitació de les quals ascendeix a 2.503.150,53 euros, comprenen l’actuació sobre l’edifici de viatgers, la construcció d’un pas inferior, la construcció de marquesines a les andanes i la urbanització dels exteriors de l’edifici de l’estació de Calafell, pertanyent a la xarxa de Rodalies de Barcelona.


Estació de Segur de Calafell (Tarragona)
Les obres, el pressupost de les quals ascendeix a 2.082.539,74 euros, consisteixen en l’adequació de l’edifici, la millora de l’accessibilitat a l’estació i l’aparcament, així com la construcció de passos entre andanes.


Estació de Cunit (Tarragona)
Les obres, el pressupost de les quals ascendeix a 2.784.358,99 euros, consisteixen en l’execució d’un pas inferior dotat d’escala fixa i ascensor en cada andana, i en la realització del recrescut de l’andana, situant la cota superior de les andanes a 68 centímetres del pla de rodadura per adequar l’estació als nous trens Civia. També inclouen la remodelació del pas inferior existent.


Estació de Sant Vicenç de Calders (Tarragona)
Les obres, el pressupost de licitació de les quals ascendeix a 3.299.067,25 euros, consisteixen en la remodelació de l’edifici de l’estació i els aparcaments amb adequació dels accessos; la construcció de noves marquesines; la reforma i adaptació del pas inferior actual amb adequació de l’escala de sortida a l’edifici de l’estació i instal·lació d’ascensors: la prolongació de les vies 7 i 9, així com la demolició dels passos a nivell actuals.