El MARM licita per prop d'11 milions d'euros la rehabilitació del tram de litoral entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu, del passeig marítim de Badalona (Barcelona)

El MARM licita per prop d'11 milions d'euros la rehabilitació del tram de litoral entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu, del passeig marítim de Badalona (Barcelona)

15/12/2009

En el marc de la seva política de rehabilitació i millora del litoral


  • El passeig marítim té la finalitat de concloure amb la transformació del front marítim industrial en façana marítima urbana d'aquesta localitat: per un costat, la construcció d'un mur de contenció de defensa davant temporals, paral·lel a la línia de costa

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, ha licitat les obres de rehabilitació i millora del tram del passeig marítim de Badalona, Carrer del Mar – Port Esportiu, província de Barcelona. L'import previst de les obres és de 10.931.549 euros i el termini per a la realització de les mateixes és de 18 mesos.

El passeig marítim comprèn una longitud 1.200 metres que s'ubiquen entre l'extrem sud de la Rambla de Mar (carrer del Mar) i el Moll d'Abric de la Marina de Badalona, la seva amplada serà variable en qualitat de la morfologia urbana, finalitzant en el seu extrem en una gran plaça en la localitat de Badalona. La superfície en què s'actuarà serà de 36.690 metres quadrats.

El passeig marítim té la finalitat de concloure amb la transformació del front marítim industrial en façana marítima urbana d'aquesta localitat: per un costat, la construcció d'un mur de contenció de defensa davant temporals, paral·lel a la línia de costa. La urbanització de la zona industrial situada al sud de la rambla del Mar. A més es procedirà a la instal·lació d'il·luminació i serveis.

Finalment es dotarà a la platja dels equipaments i instal·lacions necessàries per a l'ús i gaudeixi de la mateixa (dutxes, serveis, etc). Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, per recuperar el litoral espanyol que en col·laboració amb les comunitats autònomes i els ajuntaments de les zones afectats, duu a terme les actuacions necessàries per a la millora de la franja litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i per facilitar l'ús i gaudeixi de la costa a tots els ciutadans.