El Ministeri d’Indústria i la Generalitat de Catalunya acorden destinar 4,11 milions a actuacions del Pla Avanza2

18/12/2009

Signatura de l’addenda per al desenvolupament dels programes del Pla


  • El Ministeri d’Indústria i el Govern autonòmic aportaran 2,05 milions d’euros cadascun a les actuacions cofinançades previstes
  • El Pla Avanza2 busca el foment de la demanda i l’aprofitament de l’impuls del desenvolupament del sector per a la consolidació d’una indústria TIC pròpia especialitzada en sectors estratègics
  • A Catalunya, està previst portar a terme actuacions per millorar els serveis de la Xarxa del Punt TIC, incrementar la demanada de les TIC i impulsar el software lliure, entre altres
 
El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la Conselleria de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya han signat l'addenda de l'any 2009 per al desenvolupament dels diferents programes inclosos en l'àmbit del Pla Avanza.
 
L'addenda al conveni marc de col·laboració signada per ambdues parts el 4 de maig de 2006 per a la implantació del Pla Avanza a Catalunya suposa un finançament total de 4,11 milions d'euros, aportats a parts iguals per les dues administracions.
 
A diferència d'altres actuacions anteriors en el mateix àmbit, el Pla Avanza proposa un model d'execució en cooperació, que requereix la col·laboració de les comunitats autònomes. Aquest model suposa que, dins les línies fixades pel Govern, es formalitzen convenis marc individuals amb cadascuna de les comunitats autònomes segons les seves prioritats, definint l'abast dels objectius perseguit, les mesures a emprendre i l'estratègia de cofinançament de les diferents actuacions.

El Pla Avanza2, la segona fase del Pla, té com a repte no només la dinamització de l'oferta, sinó fonamentalment el foment de la demanda i l'aprofitament de l'impuls del desenvolupament del sector per a la consolidació d'una indústria TIC pròpia especialitzada en sectors estratègics i sempre bolcada en la petita i mitjana empresa.
 
Avanza2 s'estructura a través de cinc eixos d'actuació: desenvolupament del sector TIC (amb especial incidència en la pime), serveis públics digitals, capacitació: ciutadans i pime, infraestructures i confiança, seguretat i accessibilitat.

Actuacions previstes a Catalunya

Centres de difusió TIC (Xarxa de Punt TIC de Catalunya)
L'objectiu del projecte d'impuls de la Xarxa és aconseguir una millora dels serveis que s'ofereixen al ciutadà. Les mesures establertes per a aquest any són les següents: Help Desk, oficina tècnica general de la Xarxa, nous equipaments, convocatòria d'ajudes (Punt TIC i agents territorials) i Màster de Dinamitzadors UOC.

Capacitació d'ús de les TIC
Aquesta línia d'actuació pretén aconseguir un increment de la demanda de les TIC, influir positivament en la qualitat de la formació i generalitzar un estàndard en el mercat de treball que afavoreixi la integració de les empreses a la Societat de la Informació. Les mesures previstes per a aquest any són: acreditació en coneixements TIC i formació per a dones.
PIMESTIC.cat
Aquest projecte té com a objectiu millorar la competitivitat de les empreses catalanes mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC i s'estructura al voltant de tres eixos d'actuació: difusió i sensibilització, assessorament i orientació i implementació i finançament de les TIC.
Inforegió
La Inforegió és un marc que té com a objectiu generar una gran aliança de centres d'investigació, universitats, empreses i administracions públiques de Catalunya per al foment de la investigació i la innovació en les TIC. Dins aquest marc, la Generalitat durà a terme convocatòries de subvencions per al desenvolupament de projectes tractors d'investigació i innovació en TIC en tres línies d'activitat prioritària: i-salut, infraestructures digitals i mitjans audiovisuals.
Programari lliure
Aquesta línia d'actuació té en compte les següents mesures: Oficina de Programari Lliure, integració en el patronat del Centre Nacional de Referència d'Aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (CENATIC), einesTIC.
Difusió TIC sectorial
En aquesta línia d'actuació es tenen en compte actuacions de difusió TIC de caràcter sectorial, com per exemple certs esdeveniments o actes relacionats amb el món de les TIC: Mobile World Congress, IT World Edu i Bdigital Global Congress.