Foment presenta l’estudi de la nova línia Castelldefells - Cornellà - Barcelona

Moment de la reunió

15/09/2010

Pla de Rodalies de Barcelona


El director general d’Infraestructures Ferroviàries, Carlos María Juárez, va explicar el projecte d’ampliació als alcaldes del Baix Llobregat.

El director general d’Infraestructuras Ferroviàries, Carlos María Juárez, ha presentat l’estudio de la nova línia Castelldefells-Cornellà-Barcelona en el marc del Pla de Rodalies de Barcelona, davant representants municipals del Baix Llobregat.

A la trobada va assistit-hi el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, i alcaldes i representants municipals de Castelldefells, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

L’estudi presentat, que sortirà a informació pública en les properes setmanes, ve a ratificar el compromís expressat pel ministre de Foment, José Blanco, en la presentació del Pla de Rodalies per a Barcelona 2009-2015 en la ferma voluntat del Govern d’Espanya per a la potenciar les infraestructures ferroviàries a Barcelona.

L’objetiu de l’estudi és estendre el servei de Rodalies a l’interior de les poblacions compreses entre Cornellà i Castelldefells fins a l’entorn de la zona universitària de Barcelona; així mateix al perllongar l’estudi fins a la zona universitària s’aconsegueix incorporar a la xarxa de Rodalies el municipi d’Esplugues de Llobregat.

El traçat d’aquesta infraestructura serà subterrani en tot el seu recorregut, exceptuant l’enllaç amb les línies existents en superfície a Castelldefells.