El Ministeri de Vivenda finança la remodelació del barri del Remei, a Vic

23/09/2010

  • La directora general de Vivenda ha visitat avui el barri on el Ministeri inverteix 2,75 milions d’euros 
  • Ángeles Marín destaca que “és una inversió destinada a millorar la qualitat de vida de les llars de Vic i és una prova més del compromís del Ministeri amb els municipis de Catalunya”

La directora general d'Arquitectura i Política d'Habitatge, Ángeles Marín ha visitat avui la remodelació del barri del Remei en la localitat barcelonina de Vic.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies als Convenis de Col·laboració signats entre el Ministeri de Vivenda, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vic l'octubre de 2009 i el juliol de 2010 en què el departament que dirigeix Beatriz Corredor va comprometre 2,75 milions d'euros per a actuacions fonamentalment de millora i adequació de la urbanització del Remei.

Entre els treballs que s'han dut a terme figuren la renovació dels paviments existents, disposició de la xarxa de recollida d'aigües de pluja, millora de les xarxes existents d'aigua potable, gas, telefonia, electricitat, i enllumenat públic.

“Es tracta d'una inversió que es destina a millorar la qualitat de vida de les llars i les famílies de Vic”, ha afirmat Ángeles Marín, per a qui, a més, “és una prova més del compromís del Govern d'Espanya amb els municipis de Catalunya”.

Els acords per a la remodelació del Remei formen part dels Convenis de Barris de Catalunya a través de què el Ministeri ve finançant en els últims anys la rehabilitació d'habitatges i entorns urbans en una vintena de municipis catalans. Aquest any, l'aportació estatal a aquests convenis ascendeix a 20,9 milions d'euros que es sumen als 23,2 milions d'euros corresponents a 2009.

A més, el Ministeri també aporta 3,45 milions d'euros per a la renovació de 98 habitatges en el nucli històric de Vic. Aquesta actuació s'inclou en els plans estatals d'habitatge a través dels quals el Govern central finança avui dia la rehabilitació o renovació d'11.235habitatges en diferents Àrees de Rehabilitació Integral o Renovació Urbana de Catalunya, amb una inversió superior a 63,2 milions d'euros i l'any passat va ajudar a unes altres 23.000 famílies catalanes a rehabilitar les seves cases a través del programa Renove per a la millora de l'eficiència energètica i accessibilitat dels habitatges.

La directora general ha explicat que “el foment de la rehabilitació és, juntament amb l'impuls del lloguer, un dels eixos estratègics de la política del Ministeri. Es tracta de les ajudes més demandades pels ciutadans i les comunitats autònomes i a més la rehabilitació té un gran potencial de creació de llocs de treball, genera activitat per a les empreses del sector i a través de la renovació urbana avancem cap a un model social més cohesionat”.

“Per això – ha conclòs Marín -, encara que sabem que les obres sempre impliquen molèsties per als veïns, quan les veiem acabades, i com en el cas del Remei, podem comprovar com s'ha transformat el barri, gràcies a l'esforç de tots, està clar que val la pena invertir en rehabilitació.