La Subdelegada del Govern a Barcelona assisteix a la primera jornada de formació dels membres de colles de foc per adaptar-se al nou Reglament d’Articles Pirotècnics

01/10/2010

Mañana, día 2 de octubre


Fins al març de 2011 es formaran 1.500 persones com a responsables de grup

El proper dissabte, 2 d’octubre, tindrà lloc la primera sessió formativa per obtenir l’acreditació per participar en festes de foc, necessària segons el nou Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria que va aprovar el Govern d’Espanya en el Reial Decret 562/2010 de 7 de maig.


El centenar d’assistents que hi estan convocats obtindran el certificat de Responsable de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts. La jornada, que tindrà una durada de 10 hores i està plantejada amb una metodologia participativa, està articulada en diverses sessions que tractaran temes com la introducció al marc festiu de foc a Catalunya, la importància de la seguretat, la legislació sobre manifestacions festives amb pirotècnia, l’organització dels correfocs amb el nou Reglament en vigor, o el paper del responsable de grup i com ha de transmetre la formació a la resta de components, entre d’altres. La introducció anirà a càrrec de la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i del director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.


Aquesta jornada està organitzada per la Delegació del Govern a Catalunya, el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, en cooperació amb l’Agrupació del Bestiari Festiu i Pouplar de Catalunya i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.