Ciència i Innovació destina més de 40M€ per a 7 Projectes de I+D+i i Transferència a Campus d’Excel·lència catalanes

02/11/2010

Convocatòria INNOCAMPUS 2010


6 universitats catalanes rebran un total de 42,3M€ del Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria INNOCAMPUS per a un total de 7 projectes de I+D+i i Transferència en Campus d’Excel·lència. Tots aquests projectes proposen actuacions singulars per a incrementar les capacitats científiques i tecnològiques de les Universitats espanyoles, així com la transferència i valorització de la tecnologia cap el teixit productiu.

Concretament, el projecte en agregació de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona, compta amb una subvenció procedent del Fons Tecnològic Europeu de 101.400€.

Els àmbits específics en els que es desenvolupen aquests projectes abarquen les TICs, energia, salut i ciències socials, entre altres.

INNOCAMPUS és una de les convocatòries incloses en el Plan INNOVACCIÓN 2010, que s’emmarca dins l’Estratègia Estatal d’Innovació. Aquest programa busca millorar la qualitat de les universitats espanyoles i la integració de les seves capacitats amb els agents de ciència i tecnologia espanyols, tenint com a principals objectius fomentar l’especialització, i el lideratge internacional del sistema de I+D+i espanyol.

Amb aquesta convocatòria el Ministeri de Ciència i Innovació pretén augmentar la capacitat de atracció a les Universitats d’investigadores, centres de I+D+i, i empreses d’alto valor afegit.

Les ajudes d’aquesta convocatòria estan destinades a finançar despeses d’adquisició d’equipament científic o tècnic, despeses d’edificis i infraestructures per a I+D+i, subcontractacions exclusivament derivades del projecte i despeses de generació o manteniment de patents que s’originen com a conseqüència del desenvolupament tecnològic del projecte.

El Programa INNOCAMPUS implica una actuació coordinada entre el Govern, les Comunitats Autònomes, les universitats i els agents socials i econòmics.

A la convocatòria INNOCAMPUS 2010 s’han presentat les universitats que disponen de la qualificació Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) obtinguda a la convocatòria CEI 2009, i les que han estat seleccionades enguany per la comissió tècnica del Ministeri d’Educació en la seva convocatòria de 2010.

En total, el Ministeri de Ciència i Innovación ha destinat 150M€ per a 26 projectes de I+D+i i Transferència en Campus d’Excel·lència amb INNOCAMPUS 2010. D’aquesta manera, el Ministeri ha fet un esforç addicional en aquesta convocatòria incrementant en 50M€ els 100M€ inicials per aconseguir impactar en la capacitat innovadora i d’investigació de les universitats espanyoles.

El 2009, el Ministeri de Ciència i Innovació va destinar a través del Subprograma de I+D+i i Transferència de la Convocatòria Campus d’Excel·lència Internacional -convocatòria que l’any passat va ser conjunta amb el Ministeri d’Educació- 50M€ per a 22 projectes de campus espanyols.